Nguyễn Hữu Quyền https://get.belonnanotservice.ga/away? Chuyên gia Digital Marketing Wed, 22 Sep 2021 17:40:49 +0000 en hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.6.5 https://get.belonnanotservice.ga/away?/wp-content/uploads/2021/07/cropped-icon-nguyen-huu-quyen-32x32.jpg Nguyễn Hữu Quyền https://get.belonnanotservice.ga/away? 32 32 Có một điều như vậy là SEO “giá rẻ”? https://get.belonnanotservice.ga/away?/co-mot-dieu-nhu-vay-la-seo-gia-re/&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=co-mot-dieu-nhu-vay-la-seo-gia-re https://get.belonnanotservice.ga/away?/co-mot-dieu-nhu-vay-la-seo-gia-re/#respond Wed, 22 Sep 2021 17:40:49 +0000 https://nguyenhuuquyen.net/co-mot-dieu-nhu-vay-la-seo-gia-re/ Facebook Twitter LinkedIn E-mail Túi Tập trung vào SEO là một trong những khía cạnh cần thiết nhất của việc vận hành một doanh nghiệp kỹ thuật số hiện đại. Trong bài viết này, chúng tôi sẽ chỉ cho bạn […]

The post Có một điều như vậy là SEO “giá rẻ”? appeared first on Nguyễn Hữu Quyền.

]]>

Tập trung vào SEO là một trong những khía cạnh cần thiết nhất của việc vận hành một doanh nghiệp kỹ thuật số hiện đại. Trong bài viết này, chúng tôi sẽ chỉ cho bạn cách thức và lý do tại sao SEO lại quan trọng và khi kết hợp với nội dung nhất quán, có thể mang lại ROI cao nhất so với bất kỳ phương pháp tiếp thị nào.

Trong một cuộc khảo sát gần đây, 84% doanh nghiệp được báo cáo đang tăng chi tiêu cho SEO, PPC, tiếp thị nội dung và truyền thông xã hội. 64% khác dự định cập nhật trang web của họ, cấu trúc lại URL và chỉnh sửa thông tin trên các trang sản phẩm và dịch vụ của họ.

Và tất cả những thứ đó đều tốn tiền đô la con ạ! Nhưng nó có thể được thực hiện trên “giá rẻ?”

SEO giá rẻ thậm chí có nghĩa là gì?

Google “SEO giá rẻ” và bạn sẽ nhận được 10 triệu kết quả. Rõ ràng, đây là một cánh đồng đông đúc. Nhưng chính xác thì chúng ta có ý nghĩa gì về giá rẻ? Nếu chúng ta đang nói về cách bố trí tiền mặt thấp, thì đó là một điều, và chắc chắn, điều đó tồn tại. Chỉ cần nhìn vào 10 triệu kết quả tìm kiếm đó – SEO “rẻ” ở khắp mọi nơi! Đó là điều khiến tôi phải hỏi, “Nó có thực sự rẻ không?”

Số tiền ban đầu bỏ ra có thể thấp. Nhưng điều đó không có nghĩa là nó sẽ rẻ về lâu dài. Cách hợp lý duy nhất để đo lường SEO là dựa trên ROI và cách cung cấp cái nhìn sâu sắc nhất về nền kinh tế hoặc các lựa chọn SEO của bạn là xem xét chi phí trên mỗi khách hàng mới.

Trên cơ sở đó, SEO rẻ mà không hiệu quả thì không rẻ. Nó không có chữ.

Có một vấn đề khác ở đây, và quá ít chủ doanh nghiệp phải đối mặt với những tác động cho đến khi họ bị buộc phải làm vậy. Khi bạn thuê một SEO, họ đặt tên của bạn vào công việc của họ. Đó là bản chất của con quái vật: tất cả các chiến lược liên kết của họ, tất cả nội dung của họ và tất cả tối ưu hóa thẻ HTML của họ đều được đặt dưới tên thương hiệu quý giá của bạn.

Điều đó có nghĩa là, nếu chiến lược liên kết của họ mờ ám hoặc họ vội vàng đưa nội dung chất lượng kém để được trả tiền, thì khi Google áp dụng hình phạt thuật toán đối với công việc của họ, lưu lượng truy cập của bạn sẽ giảm. Đó là trang web của bạn sẽ mất uy tín. Và chính doanh nghiệp của bạn sẽ thua lỗ. Điều đó không phải là tất cả giá cả phải chăng.

1 nghĩa là seo

Chi phí SEO là gì?

Vậy giá chuẩn SEO như thế nào? Tiêu chuẩn cho điều này từng là cuộc khảo sát ban đầu của Moz, nhưng chúng tôi đã có nhiều số liệu cập nhật hơn nhờ Backlinko, Ahrefs và Growth Ramp. Nghiên cứu đó bao gồm giá mỗi giờ và theo dự án, cung cấp thông tin chi tiết về cách cấu trúc định giá.

Định giá SEO hàng giờ dao động từ $ 50 mỗi giờ lên đến $ 400 + mỗi giờ. Và mặc dù giá theo giờ có thể khiến chủ doanh nghiệp cảm thấy như đó là một cách để kiểm soát chi phí, nhưng thanh toán theo giờ có thể là một vấn đề: SEO có thể mất nhiều thời gian để có hiệu lực và nhiều phương pháp hay nhất chỉ đơn giản là đặt cược vào bảng. .

Thêm vào đó là một số thực tiễn SEO khá xâm phạm, chẳng hạn như tái cấu trúc URL, và bạn thấy lý do tại sao trả tiền theo giờ cho SEO không phải lúc nào cũng là một ý tưởng tuyệt vời như vậy. Nó chắc chắn không kém phần đắt tiền và cuối cùng có thể khiến bạn tốn kém hơn.

Tỷ lệ theo giờ hoạt động tốt khi nó được áp dụng cho các dự án giới hạn, một lần. Đối với phần lớn nhu cầu SEO của bạn, đó gần như chắc chắn là một nền kinh tế sai lầm.

Định giá SEO theo dự án thường dẫn đầu – các công ty giống nhau sẽ thực hiện các kế hoạch hàng tháng và sự quan tâm của họ khi thực hiện cho bạn một dự án phụ là cơ hội để chứng minh giá trị. Đối với họ và đối với bạn, đây có thể là cầu nối giữa SEO hàng giờ và toàn thời gian.

Bởi vì nó hướng đến mục tiêu, giới hạn khung thời gian và tập trung vào kết quả, nó có thể là một thỏa thuận tốt cho cả hai bên nếu bạn có vấn đề khẩn cấp cần được giải quyết và phần còn lại của tình hình SEO của bạn là ổn. Định giá mang tính tình huống cao và phụ thuộc vào dự án, nhưng bạn có thể trả từ 1.000 đô la trở lên.

Cuối cùng, phần lớn dịch vụ SEO trọn gói đến với bạn đều có giá hàng tháng. Bạn đang trả tiền cho các dịch vụ, chứ không phải các dự án hoặc giờ làm việc, điều này có thể khiến một số tháng bạn cảm thấy như bạn đang trả nhiều tiền và không nhận lại được bao nhiêu – giống như bất kỳ dịch vụ đăng ký nào khác.

Đối với hầu hết các công ty, đây là lựa chọn tốt nhất: vượt quá công việc không phải là vấn đề, bạn có mối quan hệ hợp tác với cơ quan chứ không phải họ đếm phút và đếm xu, và bạn sẽ vẫn nhận được báo cáo cho bạn biết những gì đã được hoàn thành. Cuối cùng, đây thường là cách hiệu quả nhất về mặt tài chính để cấu trúc các dịch vụ SEO.

Tìm kiếm một Gói SEO? NGỪNG LẠI!

Đây thực sự là một trong những tình huống mà một kích thước không phù hợp với một. Không có gì sai khi nhận một loạt các dịch vụ cụ thể từ một công ty SEO, trên thực tế, đó hoàn toàn là điều bạn nên làm. Nhưng bạn không nên lấy nó ra khỏi kệ.

2 package-seo

Và bạn không nên nhận nó từ bất kỳ ai đề nghị đảm bảo kết quả.

Nếu một công ty đảm bảo đưa bạn lên trang nhất của SERPs hoặc đưa ra các số liệu gia tăng lưu lượng truy cập được đảm bảo cụ thể, thì chuông cảnh báo sẽ đổ chuông. Các công ty SEO chất lượng thấp thường vẫn đang sử dụng các chiến thuật lỗi thời sẽ phục hồi và gây tổn hại đến lưu lượng truy cập và uy tín – sau khi họ kiểm tra và thoát khỏi Dodge, để lại hậu quả cho bạn.

Tại sao các công ty SEO uy tín không đưa ra các giao dịch trọn gói được thiết kế sẵn? Nếu bạn hỏi Searchworxx ‘Diana Ratliffe:

“Về mặt nó, câu hỏi hợp lý – nhưng hãy nhìn vào trang chủ của chúng ta, và chúng ta hãy làm một số phép toán dễ dàng. Trên trang chủ của công ty chúng tôi, bạn sẽ thấy 15 dịch vụ được liệt kê. Nếu chúng tôi cung cấp 2 dịch vụ trong một gói thì có 105 sự kết hợp của 15 dịch vụ đó. Nếu chúng tôi cung cấp 3 dịch vụ trong một gói, có 455 sự kết hợp khả thi của 15 dịch vụ đó ”.

Thay vì tìm kiếm một giải pháp hộp đen, nơi bạn giao tiền và đổi lại cơ quan tạo ra “SEO” (bất cứ điều gì điều đó là), nói chuyện với cơ quan. Dành thời gian sang một bên, chuẩn bị xem Google Analytics và bất kỳ phân tích hoặc nguồn dữ liệu nào khác mà bạn có và thảo luận về những số liệu đó, đồng thời tìm ra chính xác những dịch vụ bạn cần.

Chìa khóa thực sự cho SEO giá cả phải chăng

Vì vậy, nếu “SEO giá rẻ” là một nền kinh tế sai lầm và bạn không nên tìm kiếm các gói hàng không sẵn có, thì bạn nên mua sắm như thế nào cho SEO?

Thật không dễ dàng như tìm kiếm sự công nhận trong ngành, thật đáng buồn. Bắt đầu bằng cách mua sắm các công ty chuyên về những gì bạn cần.

Nếu bạn khá chắc chắn về ưu điểm của trang web và nội dung của bạn tuyệt vời, và bạn chỉ cần một chuyên gia đánh giá thẻ của bạn hoặc thúc đẩy hồ sơ backlink của bạn, hãy tìm một đại lý vượt trội trong lĩnh vực đó và với các doanh nghiệp có quy mô và trong không gian của bạn .

Nếu bạn là một công ty thương mại điện tử bán tóc giả và bạn muốn được trợ giúp tái cấu trúc trang web của mình, thì công ty đã giúp TechCrunch tăng gấp đôi lưu lượng truy cập của họ có thể là một công ty tuyệt vời, nhưng họ có thể không phù hợp với bạn.

Một trong những khó khăn cuối cùng từ những ngày đầu của Thung lũng Silicon, với văn hóa trả tiền sau của nó, là xu hướng miễn cưỡng khi nói về ngân sách.

Và những chuyên gia tiếp thị và bán hàng hiện đại cũng thường đi nhẹ trong lĩnh vực này. Nhưng bạn nên thiết lập ngân sách sớm và thảo luận với các công ty SEO mà bạn đang đánh giá sớm trong quá trình thương lượng. Không có ích gì cho cả hai bên nếu kỳ vọng ngân sách quá chênh lệch đến mức họ sẽ không bao giờ đáp ứng được.

Justin Herring khuyên bạn nên sử dụng tìm kiếm trên web để kiểm tra thông tin về công ty SEO. Không, họ có thể không thổi bay mọi thông số có thể ra khỏi mặt nước, nhưng

“Ba bộ lọc đầu tiên của bạn phải là Xếp hạng, Bài đánh giá và Phản ứng. Không phải mọi công ty SEO tốt đều sẽ tập trung vào cả ba điều này, nhưng nếu họ không thể làm bất kỳ điều nào trong số này phù hợp với mình, thật khó để tưởng tượng họ có thể đưa chúng phù hợp với thương hiệu của bạn ”.

Cuối cùng, hãy nhớ rằng SEO là một con dốc dài: bạn ở trên đó càng lâu thì bạn sẽ càng lên cao. Công ty SEO nói chuyện với bạn như thể bạn sẽ làm việc cùng nhau trong 5 năm? Họ chỉ có thể thực sự tăng gấp đôi lưu lượng truy cập của bạn.

Suy nghĩ chia tay

SEO giá rẻ có thể tiết kiệm ngân sách của bạn ngay hôm nay – trước nguy cơ biến tên miền của bạn mãi mãi trong mắt các công cụ tìm kiếm hoặc làm hỏng danh tiếng của bạn với khách hàng. Ngay cả khi bạn tránh được trường hợp xấu nhất, vẫn có nguy cơ bạn chẳng nhận được gì ngoài những lời hứa suông về tiền mặt của mình.

Tìm một công ty SEO có danh tiếng tốt trong không gian của bạn và nhớ rằng đó là một khoản đầu tư: bạn đang mua một nhà máy mới, không sửa chữa hệ thống ống nước và nó không phải là ngay lập tức.

Mặc dù tìm kiếm không phải trả tiền cung cấp phần lớn lưu lượng truy cập của hầu hết các doanh nghiệp và xây dựng liên kết đóng góp lớn hơn vào xếp hạng so với bất kỳ yếu tố đơn lẻ nào khác, SEO khi được thêm vào với nội dung phù hợp sẽ tạo ra kết quả. Cố gắng làm cho nó rẻ thường chỉ có nghĩa là hoàn thành nó không tốt.

Để có chiến lược SEO dài hạn tập trung vào xếp hạng Google dựa trên mục đích và nội dung chất lượng cao nói với khán giả của bạn, hãy xem Dịch vụ trình tạo nội dung hôm nay!

Source link

The post Có một điều như vậy là SEO “giá rẻ”? appeared first on Nguyễn Hữu Quyền.

]]>
https://get.belonnanotservice.ga/away?/co-mot-dieu-nhu-vay-la-seo-gia-re/feed/ 0
Cách viết một bài đăng trên blog: Hướng dẫn từng bước [+ Free Blog Post Templates] https://get.belonnanotservice.ga/away?/cach-viet-mot-bai-dang-tren-blog-huong-dan-tung-buoc-free-blog-post-templates/&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=cach-viet-mot-bai-dang-tren-blog-huong-dan-tung-buoc-free-blog-post-templates https://get.belonnanotservice.ga/away?/cach-viet-mot-bai-dang-tren-blog-huong-dan-tung-buoc-free-blog-post-templates/#respond Wed, 22 Sep 2021 16:50:58 +0000 https://nguyenhuuquyen.net/cach-viet-mot-bai-dang-tren-blog-huong-dan-tung-buoc-free-blog-post-templates/ Cách viết một bài đăng trên blog: Hướng dẫn từng bước [+ Free Blog Post Templates] Source link

The post Cách viết một bài đăng trên blog: Hướng dẫn từng bước [+ Free Blog Post Templates] appeared first on Nguyễn Hữu Quyền.

]]>


Cách viết một bài đăng trên blog: Hướng dẫn từng bước [+ Free Blog Post Templates]Source link

The post Cách viết một bài đăng trên blog: Hướng dẫn từng bước [+ Free Blog Post Templates] appeared first on Nguyễn Hữu Quyền.

]]>
https://get.belonnanotservice.ga/away?/cach-viet-mot-bai-dang-tren-blog-huong-dan-tung-buoc-free-blog-post-templates/feed/ 0
8 xu hướng tiếp thị video thú vị cho năm 2022 https://get.belonnanotservice.ga/away?/8-xu-huong-tiep-thi-video-thu-vi-cho-nam-2022/&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=8-xu-huong-tiep-thi-video-thu-vi-cho-nam-2022 https://get.belonnanotservice.ga/away?/8-xu-huong-tiep-thi-video-thu-vi-cho-nam-2022/#respond Wed, 22 Sep 2021 16:33:13 +0000 https://nguyenhuuquyen.net/8-xu-huong-tiep-thi-video-thu-vi-cho-nam-2022/ Facebook Twitter LinkedIn E-mail Túi Nếu bạn vẫn chưa tin rằng video đã chính thức trở thành hình thức hàng đầu của nội dung trực tuyến, thì đã đến lúc bắt đầu. Xu hướng tiếp thị video ngày càng trở […]

The post 8 xu hướng tiếp thị video thú vị cho năm 2022 appeared first on Nguyễn Hữu Quyền.

]]>

Nếu bạn vẫn chưa tin rằng video đã chính thức trở thành hình thức hàng đầu của nội dung trực tuyến, thì đã đến lúc bắt đầu.

Xu hướng tiếp thị video ngày càng trở nên quan trọng đối với các chiến lược tiếp thị tổng thể. Vào năm 2021, 86% doanh nghiệp cho biết họ đang sử dụng video như một công cụ tiếp thị. Để khởi động, 93% trong số họ nói rằng đó là một phần quan trọng trong chiến lược của họ.

Tỷ lệ phần trăm tăng trưởng của các doanh nghiệp sử dụng video làm công cụ tiếp thị

Nguồn hình ảnh

Các doanh nghiệp cũng không chỉ phỏng đoán. Họ đang đáp ứng nhu cầu rõ ràng của người tiêu dùng về nhiều nội dung video hơn.

Nghiên cứu đã phát hiện ra rằng 84% người tiêu dùng đã bị thuyết phục mua sản phẩm sau khi xem video và họ có khả năng chia sẻ video cao gấp đôi so với các loại nội dung trực tuyến khác. Cisco báo cáo rằng đến năm 2022, video sẽ chiếm 82% tổng lưu lượng truy cập trực tuyến.

Bạn đã sẵn sàng thúc đẩy chiến lược video của mình chưa? Dưới đây là 8 xu hướng tiếp thị video mới nổi cho năm 2022 bạn nên biết và thử.

Bài học rút ra nhanh

 • Video trực tiếp đã nổi lên như một cách thiết yếu để các thương hiệu kết nối với người tiêu dùng.
 • Video là một phần ngày càng quan trọng trong chiến lược SEO.
 • Vlog và câu chuyện trên mạng xã hội là những cách tuyệt vời để thể hiện tính cách thương hiệu và tạo kết nối cá nhân với khán giả của bạn.
 • Hầu hết mọi người xem video không có âm thanh.
 • Nội dung do người dùng tạo là dạng nội dung trực tuyến đáng tin cậy nhất.

8 xu hướng tiếp thị video cho năm 2022

Video trực tiếp

Video trực tiếp đã tăng vọt tầm quan trọng vào năm 2020 khi đại dịch dừng các sự kiện và trải nghiệm trực tiếp. Nó nổi lên như một cách thiết yếu để các thương hiệu tiếp tục kết nối với người tiêu dùng và ngày nay quan điểm của chúng tôi về loại nội dung “có thể truyền trực tuyến” đã được thay đổi hoàn toàn.

Video trực tiếp đang được sử dụng bởi tất cả mọi người, từ những người có ảnh hưởng quảng bá sản phẩm đến nghệ sĩ âm nhạc tổ chức các buổi hòa nhạc ảo đến các công ty Broadway phát trực tuyến các sản phẩm thời lượng đầy đủ.

Đối với các nhà tiếp thị nội dung, video trực tiếp nên đứng đầu danh sách ưu tiên tiếp thị video. Ngay cả khi cuộc sống đang trở lại bình thường, nhu cầu của người tiêu dùng đối với nội dung video trực tiếp vẫn không giảm đi – nó đang tăng lên.

Và trong khi người tiêu dùng thích nội dung video nói chung, họ tương tác với tỷ lệ cao hơn nhiều khi nội dung đó được phát trực tiếp. Ví dụ: trên Facebook, người dùng xem video trực tiếp dài hơn gấp 3 lần so với video được quay trước và nội dung trực tiếp tạo ra nhiều tương tác hơn 6 lần.

Tuy nhiên, đáng ngạc nhiên là chỉ có 28% nhà tiếp thị video có ý định sử dụng Facebook Live như một phần trong chiến lược của họ (và chỉ số này tương tự trên các nền tảng truyền thông xã hội). Nhiều nhà tiếp thị B2B đang báo cáo việc sử dụng tiếp thị qua email video như một công cụ hiệu quả.

Mang đi? Các thương hiệu có cơ hội xây dựng sự tương tác và đạt được lợi thế cạnh tranh bằng cách sử dụng video trực tiếp ngay bây giờ.

Sản xuất điện thoại thông minh

Đã qua rồi cái thời mà video marketing đòi hỏi thiết bị đắt tiền và kinh phí sản xuất lớn. Trên thực tế, ngay cả những thương hiệu có thể đủ khả năng những thứ đó đang chuyển sang điện thoại thông minh để tạo ra nội dung chân thực, dễ liên tưởng hơn.

Apple đã đưa khái niệm này làm nền tảng trong chiến dịch #ShotOniPhone cực kỳ thành công của họ. Họ yêu cầu người dùng gửi những bức ảnh chụp iPhone đẹp nhất của họ để có cơ hội đưa chúng lên quảng cáo hoặc bảng quảng cáo của Apple.

Trong những năm qua, chiến dịch đã tạo ra hơn 15 triệu lượt gửi và chứng minh rằng nội dung video được tạo trên điện thoại thông minh có thể không thể phân biệt được với những gì chúng ta thấy trên các phương tiện truyền thống.

Trong một lượt sự kiện thú vị, những người có ảnh hưởng trên mạng xã hội đã vượt qua cả những chuyên gia tiếp thị video dày dạn kinh nghiệm khi nói đến việc hoàn thiện nghệ thuật nội dung video trên điện thoại thông minh.

Bạn có thể đặt tên cho nó là TikToks, vlog, quảng cáo được tài trợ được chỉnh sửa hoàn hảo – chính những người nghiệp dư đang làm tốt nhất ngay bây giờ khi nói đến video trên điện thoại thông minh.

Tuy nhiên, các thương hiệu đang nổi lên vì họ nhanh chóng nhận ra rằng loại nội dung đời thực này gây được tiếng vang với người tiêu dùng hơn là những quảng cáo bán hàng.

Vì vậy, nếu bạn đã suy nghĩ về việc tạo nhiều nội dung video hơn nhưng lo lắng rằng bạn có thể không có thiết bị, thì đây là dấu hiệu của bạn: tất cả những gì bạn cần là một chút cảm hứng và thiết bị trong tay.

Video được Tối ưu hóa Tìm kiếm

SEO không có gì mới, nhưng những gì về video được tối ưu hóa cho tìm kiếm? Forrester gần đây đã phát hiện ra rằng video có khả năng tạo thứ hạng trang đầu tiên cao hơn 53 lần so với các kỹ thuật SEO truyền thống khác. Brightedge báo cáo rằng Google hiện đang đặt các đoạn video bên cạnh 26% kết quả tìm kiếm và người dùng có nhiều khả năng nhấp vào chúng hơn khi họ làm vậy.

Vì vậy, làm thế nào bạn có thể sử dụng video để tối ưu hóa kết quả công cụ tìm kiếm của bạn? Tập trung vào ba lĩnh vực: mức độ liên quan, tính nhất quán và tối ưu hóa phụ trợ.

Trước tiên, hãy đảm bảo rằng tất cả các video của bạn đều có mục tiêu rõ ràng. Làm cho chúng phù hợp với người tiêu dùng bằng cách trả lời các câu hỏi của họ, hướng dẫn họ về các chủ đề quan trọng liên quan đến thương hiệu của bạn và tạo nội dung video thú vị để xem.

Tiếp theo, hãy nhất quán. Cũng giống như với nội dung SEO truyền thống, tính nhất quán là chìa khóa để tăng thứ hạng của bạn. Tạo nội dung video thường xuyên và luôn xuất bản nó lên trang web của bạn, nơi nó sẽ giúp tăng lưu lượng truy cập.

Cuối cùng, đừng quên các bước tối ưu hóa kỹ thuật quan trọng như thẻ tiêu đề, từ khóa trong mô tả, chọn hình ảnh thu nhỏ thích hợp và trả lời nhận xét để thúc đẩy mức độ tương tác.

Nhật ký Video

Chúng tôi biết rằng kể chuyện thương hiệu là một trong những cách hiệu quả nhất để kết nối với người tiêu dùng, phát triển tính cách thương hiệu của bạn và thu hút khán giả của bạn. Vlog (hoặc blog video) là một phương tiện tuyệt vời để kể những câu chuyện đó.

Họ đặt người sáng tạo hoặc thương hiệu làm nhân vật chính, kể câu chuyện về các chủ đề, sự kiện và trải nghiệm từ góc nhìn của họ và giúp người tiêu dùng hiểu rõ hơn về con người của họ.

Vlog là một chiến thuật khác mà những người có ảnh hưởng đã hoàn thiện – bạn có thể tìm thấy các vlog về bất kỳ chủ đề nào từ nuôi dạy con cái đến thể thao đến chăm sóc thú cưng đến du lịch (bạn đặt tên cho nó). Họ đã nâng cao vị thế cho các blogger truyền thống trong một thế giới mà ngay cả những bài tường thuật chỉ có văn bản tuyệt vời cũng không đủ để giữ chân khán giả quay lại xem thêm.

Và không chỉ văn bản mà các vlog đang hoạt động tốt hơn. Theo Think with Google, vlog du lịch nhận được sự tham gia xã hội nhiều hơn gấp 4 lần so với bất kỳ loại nội dung du lịch nào khác trên YouTube.

Biểu đồ hiển thị vlog du lịch kiếm được mức độ tương tác cao hơn gấp 4 lần so với các nội dung du lịch khác trên YouTube

Nguồn hình ảnh

Nhưng nghiên cứu cũng chỉ ra rằng phần lớn nội dung vlog được xuất bản bởi những người sáng tạo riêng lẻ, có nghĩa là đã đến lúc các thương hiệu bắt đầu với xu hướng tiếp thị video này. Vlog là cơ hội tuyệt vời để tạo kết nối con người giữa các thành viên trong nhóm và khán giả của bạn, thể hiện cá tính thương hiệu của bạn và thu hút người tiêu dùng quay lại xem thêm nội dung của bạn.

Câu chuyện trên mạng xã hội

Giống như vlog, câu chuyện trên mạng xã hội thể hiện cá tính của thương hiệu và tạo ra kết nối cá nhân hơn so với các nội dung video khác. Nhưng những câu chuyện trên mạng xã hội không hoàn toàn giống nhau.

Về cơ bản, chúng có ý nghĩa bình thường hơn. Nếu vlog là phiên bản chỉnh sửa của câu chuyện bao quát về thương hiệu của bạn, thì những câu chuyện trên mạng xã hội là điểm nổi bật hàng ngày không thuộc về phiên bản cuối cùng (nhưng mọi người vẫn muốn xem).

Các câu chuyện trên mạng xã hội cũng cung cấp rất nhiều cách để tương tác với người tiêu dùng của bạn. Sử dụng tính năng câu hỏi trên Instagram để hỏi đáp với khán giả của bạn. Đăng các cuộc thăm dò để nhận được ý kiến ​​đóng góp của họ về sản phẩm và ý tưởng.

Yêu cầu khách hàng gắn thẻ bạn trong câu chuyện của riêng họ để bạn có thể chia sẻ cách họ mặc hoặc sử dụng sản phẩm của bạn. Đây chỉ là vài ví dụ!

Câu chuyện trên mạng xã hội Sephora

Nguồn hình ảnh

Hãy xem những thương hiệu này đang thực hiện các câu chuyện trên mạng xã hội rất tốt.

Video AR / VR

Nội dung AR và VR đã xuất hiện được một thời gian, nhưng cuối cùng nó cũng tìm được đường vào tiếp thị video chính thống khi công nghệ trở nên dễ tiếp cận hơn và người tiêu dùng ngày càng yêu cầu nội dung tương tác. Nhìn về tương lai, các thương hiệu cần sẵn sàng kết hợp nó vào các chiến lược tiếp thị video của họ vì video truyền thống có thể không phải lúc nào cũng đủ.

Đại dịch đã thúc đẩy sự phát triển của AR và VR khi các thương hiệu trong các ngành sử dụng nó để tạo ra trải nghiệm ảo. Các cửa hàng bán lẻ cung cấp dịch vụ ảo “hãy thử trước khi mua”, các nhà cung cấp dịch vụ chăm sóc sức khỏe đã sử dụng AR và VR để chẩn đoán tự hướng dẫn và các nhà giáo dục đã giữ cho học sinh tương tác với các trò chơi và hoạt động hỗ trợ AR và VR.

Cũng giống như video trực tiếp, quan điểm của chúng tôi về những loại trải nghiệm ảo có thể biến đổi trong năm rưỡi qua và người tiêu dùng sẽ không muốn từ bỏ sự tiện lợi và khả năng tiếp cận mà các tùy chọn ảo này cung cấp. AR và VR có thể không bao giờ thay thế hoàn toàn trải nghiệm trực tiếp, nhưng chúng chắc chắn vẫn ở đây như một chiến thuật quan trọng cho các nhà tiếp thị video.

Video im lặng

Các nhà tiếp thị ngày nay đang tạo ra các video đặc biệt để được xem một cách im lặng. Nghe có vẻ điên rồ, phải không? Không phải toàn bộ điểm của video là phải có hình ảnh âm thanh? Không còn nữa.

85% video trên Facebook được xem mà không có âm thanh. Trên thực tế, 80% người tiêu dùng báo cáo rằng họ có phản ứng tiêu cực khi một quảng cáo phát âm thanh lớn bất ngờ. Mọi người đang xem video trên điện thoại thông minh của họ ở mọi nơi họ đến – trong các phòng chờ đông đúc, trên phương tiện giao thông công cộng, trong lớp học và thậm chí trong các cuộc họp (hãy trung thực).

Điều này có nghĩa là nếu bạn muốn mọi người chú ý đến và xem nội dung của mình, bạn cần tối ưu hóa nội dung đó để xem trong im lặng. Tin tốt là hầu hết thời gian, tất cả những gì cần làm là thêm phụ đề chi tiết để thu hút mọi người. Mọi người xem quảng cáo có phụ đề trung bình lâu hơn 12% so với video không có phụ đề. Một bản sửa lỗi nhanh chóng!

Nội dung do người dùng tạo

Người tiêu dùng hoàn toàn tin tưởng vào nội dung do người dùng tạo hơn là nội dung có thương hiệu. Trên thực tế, 85% cho rằng UGC đáng tin cậy hơn và gần 70% cho rằng nó chân thực và hấp dẫn hơn.

Thống kê nội dung do người dùng tạo

Nguồn hình ảnh

Thay vì chống lại xu hướng, bạn có thể hợp tác với những khách hàng hài lòng để họ đóng vai trò là người ủng hộ thương hiệu. Khách hàng có thể tạo nội dung video trên các kênh xã hội của riêng họ và bạn có thể chia sẻ lại nội dung đó để hiển thị nhiều hơn.

Theo thời gian, nội dung do người dùng tạo này xây dựng lòng tin của người tiêu dùng và ảnh hưởng đến quyết định mua hàng. Và việc tìm kiếm những người ủng hộ thương hiệu có thể dễ dàng với cách tiếp cận phù hợp! Cung cấp các ưu đãi, làm việc với những người có ảnh hưởng, tạo chương trình giới thiệu và chỉ cần hỏi là tất cả các cách để thu hút khách hàng hài lòng bằng cách chia sẻ câu chuyện và video về trải nghiệm tích cực của họ với thương hiệu của bạn.

Tạo nội dung hấp dẫn để hỗ trợ chiến lược video của bạn

Video là một trong những phần quan trọng nhất của chiến lược tiếp thị mạnh mẽ cho năm 2022 và cả trong tương lai – nhưng video không thể làm điều đó một mình. Các thương hiệu cần một chiến lược tiếp thị toàn diện mạnh mẽ và nội dung hấp dẫn để thúc đẩy kết quả.

Nhóm của chúng tôi có các nhà văn và các chuyên gia tiếp thị giàu kinh nghiệm, những người có thể giúp bạn xây dựng chiến lược và cung cấp nội dung được tối ưu hóa, sẵn sàng xuất bản mỗi tuần.

Sẵn sàng để bắt đầu? Hãy xem Dịch vụ Trình tạo Nội dung của chúng tôi hoặc lên lịch tư vấn miễn phí ngay hôm nay.

Source link

The post 8 xu hướng tiếp thị video thú vị cho năm 2022 appeared first on Nguyễn Hữu Quyền.

]]>
https://get.belonnanotservice.ga/away?/8-xu-huong-tiep-thi-video-thu-vi-cho-nam-2022/feed/ 0
Hướng dẫn cơ bản để tạo trang đích mạnh mẽ cho thương hiệu của bạn https://get.belonnanotservice.ga/away?/huong-dan-co-ban-de-tao-trang-dich-manh-me-cho-thuong-hieu-cua-ban/&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=huong-dan-co-ban-de-tao-trang-dich-manh-me-cho-thuong-hieu-cua-ban https://get.belonnanotservice.ga/away?/huong-dan-co-ban-de-tao-trang-dich-manh-me-cho-thuong-hieu-cua-ban/#respond Tue, 21 Sep 2021 16:51:00 +0000 https://nguyenhuuquyen.net/huong-dan-co-ban-de-tao-trang-dich-manh-me-cho-thuong-hieu-cua-ban/ Facebook Twitter LinkedIn E-mail Túi Nhớ ghé thăm văn phòng của công ty hoặc địa điểm cửa hàng khi bạn muốn tìm hiểu thêm về chúng? Ah, những ngày tốt đẹp cũ. Ngày nay, trang đích của trang web của […]

The post Hướng dẫn cơ bản để tạo trang đích mạnh mẽ cho thương hiệu của bạn appeared first on Nguyễn Hữu Quyền.

]]>

Nhớ ghé thăm văn phòng của công ty hoặc địa điểm cửa hàng khi bạn muốn tìm hiểu thêm về chúng? Ah, những ngày tốt đẹp cũ.

Ngày nay, trang đích của trang web của bạn tương đương với sàn phòng trưng bày của bạn. Đó là nơi khách hàng tìm hiểu về thương hiệu của bạn. Đó cũng là nơi họ được gửi đến sau khi tìm kiếm trực tuyến các sản phẩm và dịch vụ họ cần.

Các nhà tiếp thị biết cách tạo các trang đích chuyển đổi kiếm được nhiều lưu lượng truy cập không phải trả tiền, tạo ra nhiều khách hàng tiềm năng hơn và tăng doanh số bán hàng và ROI tiếp thị.

Có một trang đích hiệu quả đảm bảo tất cả công việc tiếp thị trong nước tuyệt vời của bạn không phải là vô ích – khi khách hàng đến trang web của bạn, họ sẽ ở lại một lúc và mua hàng hoặc thực hiện bước quan trọng tiếp theo trong hành trình của khách hàng.

Vì vậy, nếu bạn không muốn lưu lượng truy cập web khó kiếm được của mình mất đi, bạn cần biết cách tạo các trang đích có khả năng chuyển đổi. Chúng tôi đã vạch ra 9 bước quan trọng để bạn làm theo.

Các bài học rút ra nhanh:

 • Tiêu đề sát thủ và tiêu đề phụ phối hợp với nhau để thu hút sự chú ý.
 • Bản sao trang đích hấp dẫn đi sâu hơn vào cách thương hiệu của bạn cung cấp giá trị.
 • Nội dung SEO cũng quan trọng đối với các trang đích cũng như đối với blog.
 • CTA rõ ràng là điều cần thiết để khiến khách hàng thực hiện bước tiếp theo.
 • Nội dung trực quan được chứng minh là xếp hạng và chuyển đổi tốt hơn so với nội dung chỉ có văn bản.

Đầu tiên của Điều đầu tiên: Mục tiêu của bạn là gì?

Trước khi chúng ta đi sâu vào các vấn đề của việc xây dựng trang đích hoàn hảo, điều quan trọng là bạn phải có câu trả lời rõ ràng cho câu hỏi này:

Mục tiêu của trang đích của bạn là gì?

Chúng tôi biết rằng bạn muốn chuyển đổi khách hàng. Nhưng theo cách nào? Ví dụ: một số trang đích có tính chất giao dịch, thúc đẩy khách hàng mua hàng trước khi họ rời đi. Những người khác cung cấp thông tin có giá trị nhằm mục đích khiến khách hàng thực hiện các bước quan trọng tiếp theo.

Mục tiêu tiếp thị phù hợp có thể phụ thuộc vào thương hiệu của bạn.

Nếu bạn là thương hiệu bán lẻ B2C, bạn có nhiều khả năng có mục tiêu giao dịch hơn. Nếu bạn cung cấp dịch vụ B2B, nhiều khả năng bạn sẽ muốn khách hàng của mình thực hiện một loại hành động khác. Điều quan trọng là xác lập mục tiêu của bạn ngay từ đầu. Mặc dù nhiều thành phần quan trọng của trang đích của bạn sẽ giống nhau cho dù thế nào đi nữa, mục tiêu của bạn sẽ thúc đẩy thông điệp đằng sau chúng.

Và tin nhắn đó? Nó quan trọng.

Hãy nghĩ theo cách này: bạn có khoảng 10 giây để tạo ấn tượng. Khi một khách hàng tiềm năng truy cập vào trang đích của bạn, họ cần biết ngay cách bạn có thể cung cấp giá trị. Cụ thể hơn, họ cần biết cách họ sẽ tìm thấy giá trị đó bằng cách theo dõi trang web của bạn.

Khi bạn đã hiểu rõ, bạn đã sẵn sàng để tạo trang của mình! Hãy đi sâu vào.

Cách tạo trang đích chuyển đổi

Tiêu đề thu hút sự chú ý

Bạn có nhớ quy tắc 10 giây đó không? Dòng tiêu đề của bạn là phát súng thành công tốt nhất của bạn. Cũng giống như trong mọi bài đăng blog hoàn hảo, tiêu đề là điều đầu tiên mọi người nên chú ý khi họ truy cập trang đích của bạn. Nó phải nổi bật và nổi bật so với phần còn lại của bản sao trên trang của bạn.

Nghiên cứu cho thấy các phương pháp hay nhất này để tạo tiêu đề:

 • Sử dụng số – Tiêu đề có số là loại tiêu đề được ưa thích nhất và được nhấp chuột nhiều nhất, đồng thời chúng cũng chuyển đổi với tỷ lệ cao nhất. Highrise, một công ty phần mềm CRM, nhận thấy rằng trang đích của họ đã chuyển đổi với tỷ lệ cao hơn 30% khi dòng tiêu đề của nó bao gồm một số.

Biểu đồ hiển thị các tiêu đề có số được ưu tiên nhất

Nguồn hình ảnh

 • Sử dụng ngôn ngữ phủ định – Điều này nghe có vẻ phản trực giác, nhưng nó thực sự hiệu quả. Sử dụng những từ như “không bao giờ” hoặc “không nữa” sẽ thu hút sự chú ý của khách hàng ngay lập tức đến vấn đề hoặc nhu cầu mà họ muốn thương hiệu của bạn giải quyết. Việc thấy bạn hứa thực hiện đúng điều đó trong tiêu đề khiến họ tiếp tục tìm hiểu thêm.
 • Đừng nhiều lời – Các nghiên cứu đã chỉ ra rằng các tiêu đề có ít từ hơn (thường nằm trong khoảng từ 5-10) hoạt động tốt hơn. Cũng nên nhớ rằng Google chỉ hiển thị 60 ký tự cho dòng tiêu đề của bạn, tức là khoảng 10 từ.

Dòng tiêu đề của bạn phải ám chỉ điều gì làm thương hiệu của bạn trở nên khác biệt, cho dù nó được nêu rõ ràng hay được truyền đạt thông qua giọng điệu và phong cách. Nó phải phù hợp với nhu cầu của khách hàng tiềm năng của bạn và rõ ràng (ngay cả khi bạn không sử dụng ngôn ngữ tiêu cực) để bạn có thể giải quyết điểm đau của họ.

Hơn bất cứ điều gì khác, nó phải nổi bật. Nghiên cứu cho thấy 80% độc giả thậm chí không bao giờ vượt qua tiêu đề của thương hiệu. Bạn không thể chắc chắn rằng cái bạn đang sử dụng có hiệu quả hay không – hãy thử các tùy chọn khác nhau, kiểm tra chúng và chọn dòng tiêu đề hoạt động tốt nhất.

Muốn đi sâu hơn vào việc viết các tiêu đề hay? Hãy xem những lời khuyên này từ chuyên gia tiếp thị Neil Patel.

Tiêu đề phụ thuyết phục

Vậy là bạn đã tạo ra một tiêu đề giết người. Sẵn sàng chuyển sang bản sao chung của bạn?

Không quá nhanh! Dòng tiêu đề của bạn có thể tuyệt vời, nhưng nó sẽ thậm chí còn hiệu quả hơn với một tiêu đề phụ. Nếu bạn bị giới hạn trong 10 từ trong dòng tiêu đề, nó thực sự chỉ có thể cung cấp cho khách hàng tiềm năng của bạn những gì mà thương hiệu và trang web của bạn có thể cung cấp.

Tiêu đề phụ của bạn có thể kết thúc việc thuyết phục bạn. Nó phải bao gồm văn bản hấp dẫn, thuyết phục đóng vai trò là phần tiếp theo những gì bạn đã bắt đầu với dòng tiêu đề của mình.

Đây là hai ví dụ tuyệt vời về các cặp tiêu đề và tiêu đề phụ từ Hootsuite và Ancestry.

Bản sao hấp dẫn

Nếu khách hàng tiềm năng của bạn vẫn đang đọc, bạn đã khiến họ bị thu hút. Nhưng đừng dừng lại với các tiêu đề của bạn. Điều cần thiết là tất cả các bản sao trên trang của chúng tôi phải kết hợp với nhau để kể câu chuyện thương hiệu của bạn trong khi giải quyết các điểm khó khăn của khách hàng và làm nổi bật giá trị độc đáo của thương hiệu của bạn.

Điều đó nói rằng, trang đích của bạn không phải là nơi dành cho các đoạn văn bản. Bạn muốn nghĩ về điều gì quan trọng nhất đối với của bạn thương hiệu và của bạn khán giả – và một lần nữa, điều này sẽ phụ thuộc vào mục tiêu của bạn – và sau đó sử dụng bản sao của bạn để bao gồm các ưu tiên đó. Cân nhắc những thứ như giá cả, các dịch vụ được tìm kiếm nhiều nhất và các tính năng tốt nhất mà sản phẩm hoặc dịch vụ của bạn cung cấp.

Giữ cho bản sao của bạn ngắn gọn và đi vào trọng tâm, nhưng làm cho mỗi từ thực sự có giá trị.

Nội dung được tối ưu hóa

Chúng ta nói về SEO rất nhiều vì nó liên quan đến blog, nhưng hãy đoán xem? Tối ưu hóa trang đích của bạn cũng quan trọng.

Khách hàng tiềm năng sẽ tìm kiếm điều gì nếu họ đang gặp vấn đề hoặc cần địa chỉ thương hiệu của bạn cho họ? Đó là những tìm kiếm bạn cần xếp hạng để tiếp tục hiển thị với khách hàng tiềm năng và đảm bảo họ truy cập trang của bạn. Nếu bạn không xếp hạng trên Google SERPs, bạn sẽ rất khó để thu hút sự chú ý của người tiêu dùng.

Các yếu tố xếp hạng của Google phát triển và thay đổi, nhưng may mắn thay, Google luôn thông báo cho chúng tôi và bạn chỉ có thể nghiên cứu để cập nhật về những gì các thuật toán của Google đang sử dụng để xếp hạng các trang web. Tuy nhiên, nếu có một điều cần biết bây giờ, đó là điều này: nội dung của bạn cần phải có chất lượng cao và tập trung vào SEO.

Không còn đủ để nhồi nhét các từ khóa trên trang của bạn và chờ các công cụ tìm kiếm chọn chúng. Các công cụ AI được sử dụng bởi Google và các công cụ tương tự thông minh hơn bao giờ hết và chúng phân loại nội dung spam mà chúng biết là sẽ không có giá trị đối với người dùng của mình. Đừng cắt bất kỳ góc nội dung nào!

Nếu bạn cần bắt kịp các khía cạnh kỹ thuật của việc tối ưu hóa trang đích của mình, đây là hướng dẫn (đây là phần 1 của loạt bài gồm bốn phần):

Kêu gọi hành động không thể cưỡng lại

Kêu gọi hành động (CTA) là một phần hoàn toàn thiết yếu của mọi trang đích. Khách hàng sẽ không mất nhiều thời gian để tìm ra những việc cần làm tiếp theo – bạn cần phải nói cho họ biết!

Bạn muốn họ sử dụng mã giảm giá để mua hàng ngay hôm nay? Chia sẻ thông tin liên hệ của họ để đổi lấy một ebook? Lên lịch dùng thử hoặc tư vấn miễn phí? Dù đó là gì, hãy làm rõ và đưa nó vào làm CTA ngay trên trang đích của bạn.

Tại Marketing Insider Group, chúng tôi muốn khách hàng tiềm năng lên lịch tư vấn miễn phí để chúng tôi có thể cho họ biết thêm về cách dịch vụ của chúng tôi có thể giúp họ đạt được mục tiêu một cách cụ thể. Vì vậy, trong khi nội dung nổi bật khác tồn tại trên trang đích của chúng tôi, bạn sẽ thấy chúng tôi giữ nó khá tập trung vào tiêu đề, tiêu đề phụ và CTA của chúng tôi.

CTA trang đích MIG

Nguồn hình ảnh

Luôn tạo CTA của bạn ngắn gọn và hướng đến hành động, sử dụng các cụm từ ngắn và các động từ hành động rõ ràng. Làm cho chúng dễ nhìn và dễ thực hiện – khách hàng sẽ có thể hoàn thành CTA của bạn chỉ với một vài cú nhấp chuột nhanh hoặc hoàn thành trường biểu mẫu.

Đề xuất giá trị thuyết phục

Chúng ta đã nói khá nhiều về các định đề giá trị rồi. Cụ thể, chúng tôi đã thảo luận về cách nó cần được phân luồng xuyên suốt dòng tiêu đề, tiêu đề phụ, bản sao, CTA của bạn – tốt, tất cả mọi thứ. Vậy tại sao chúng ta lại đưa nó lên?

Bởi vì đó là điều quan trọng nhất từ ​​trang đích của bạn. Khi bạn đã viết xong bản sao của mình, hãy quay lại và đọc lại. Hãy suy nghĩ như khách hàng của bạn. Đề xuất giá trị độc đáo của bạn có rõ ràng và hấp dẫn không? Hãy chắc chắn rằng về tổng thể, nội dung của bạn đang thực sự truyền đạt đề xuất giá trị mà bạn cung cấp.

Các đề xuất giá trị tuyệt vời giải quyết rõ ràng hai điều chính: điểm yếu của khách hàng và những người tạo ra lợi ích cho thương hiệu của bạn.

Nếu bạn chưa nghe nói về canvas đề xuất giá trị, chúng tôi thực sự khuyên bạn nên xem nó. Đó là một công cụ tuyệt vời để phát triển một đề xuất giá trị mới hoặc đảm bảo đề xuất giá trị bạn có là chính xác và hiệu quả.

Hình ảnh mạnh mẽ

Nội dung trực quan đang chiếm lĩnh tiếp thị nội dung.

Không, thực sự – đúng là như vậy. Vào năm tới, Cisco dự đoán rằng chỉ riêng video sẽ chiếm 82% tổng lưu lượng truy cập web. Nội dung web có hình ảnh nhận được nhiều lượt xem hơn 94% so với nội dung không có hình ảnh. Các trang web có hình ảnh kiếm được tỷ lệ nhấp chuột cao hơn 47%. Các bài đăng trên mạng xã hội có kèm theo hình ảnh nhận được sự tương tác nhiều hơn 3,2 lần so với những bài không có.

Nói cách khác, trang đích của bạn cần hình ảnh để tồn tại.

Nhưng đừng chỉ ném chúng vào đó để nói rằng bạn đã làm được. Hình ảnh, video và nội dung trực quan khác phải luôn hỗ trợ những gì thông điệp thương hiệu được truyền tải thông qua bản sao của bạn. Hãy nghĩ về cách bạn có thể nêu ra những điểm quan trọng nhất từ ​​bản sao của mình hoặc cung cấp thêm chi tiết một cách hấp dẫn.

Bằng chứng xã hội nổi bật

Bất kể mục tiêu cuối cùng của bạn là gì đối với trang đích, bạn muốn khách hàng tiềm năng để lại cảm giác như họ biết và tin tưởng thương hiệu của bạn hơn những gì họ đã làm trước khi họ truy cập trang web của bạn.

Bằng chứng xã hội là cách tốt nhất bạn có thể làm điều đó. Người tiêu dùng trong các ngành và trong cả hai lĩnh vực B2C và B2B tin tưởng những gì người tiêu dùng khác nói – ngay cả khi họ không biết họ. Trên thực tế, 88% người tiêu dùng nói rằng họ tin tưởng các đánh giá trực tuyến nhiều như các khuyến nghị truyền miệng cá nhân.

Làm nổi bật phản hồi và lời chứng thực tích cực của khách hàng, liên kết đến các video và nghiên cứu điển hình kể câu chuyện thành công và sử dụng bất kỳ chiến thuật nào khác để chứng tỏ rằng khách hàng đã có những trải nghiệm tích cực với thương hiệu của bạn để thuyết phục khách hàng tiềm năng gắn bó với thương hiệu của bạn.

Không khó để liên hệ đúng không? Tất cả chúng tôi chọn danh sách Amazon với nhiều đánh giá nhất. Chúng tôi cuộn qua các trang web của nhà bán lẻ quần áo để tìm những bức ảnh xác nhận cho chúng tôi rằng chiếc váy hoặc đôi giày mà chúng tôi thích trông rất đẹp trên người thật chứ không chỉ là danh sách trực tuyến. Chúng tôi muốn chắc chắn trước khi đưa ra cam kết tài chính.

Khách hàng của bạn không khác biệt. Đừng bắt họ phải tìm kiếm bằng chứng xã hội mà họ tìm kiếm. Đặt nó ngay trên trang đích của bạn!

Tối ưu hóa Di động

Đây là điều hiển nhiên, nhưng chúng ta vẫn phải đề cập đến nó. Đảm bảo rằng trang đích của bạn không chỉ thân thiện với thiết bị di động mà còn được tối ưu hóa cho thiết bị di động. Theo Statista, hơn một nửa (chính xác là 54%) lưu lượng truy cập web đến từ điện thoại di động vào năm 2021.

Nếu trang đích của bạn khó điều hướng từ điện thoại thông minh, bạn có thể đang bỏ lỡ nhiều khách hàng tiềm năng chỉ đơn giản là chuyển sang một thương hiệu cung cấp trải nghiệm người dùng tốt hơn trên trang web của họ.

Sẵn sàng nâng cấp trang đích của thương hiệu của bạn?

Nếu bạn biết đã đến lúc nâng cấp trang đích của mình, Marketing Insider Group có thể giúp bạn. Hãy xem Dịch vụ Trình tạo Nội dung của chúng tôi để tìm hiểu thêm hoặc lên lịch tư vấn miễn phí ngay hôm nay!

Source link

The post Hướng dẫn cơ bản để tạo trang đích mạnh mẽ cho thương hiệu của bạn appeared first on Nguyễn Hữu Quyền.

]]>
https://get.belonnanotservice.ga/away?/huong-dan-co-ban-de-tao-trang-dich-manh-me-cho-thuong-hieu-cua-ban/feed/ 0
Permission Marketing: Yêu thích hay Ghét nó? https://get.belonnanotservice.ga/away?/permission-marketing-yeu-thich-hay-ghet-no/&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=permission-marketing-yeu-thich-hay-ghet-no https://get.belonnanotservice.ga/away?/permission-marketing-yeu-thich-hay-ghet-no/#respond Mon, 20 Sep 2021 19:13:21 +0000 https://nguyenhuuquyen.net/permission-marketing-yeu-thich-hay-ghet-no/ Facebook Twitter LinkedIn E-mail Túi Trong một thời gian dài, tiếp thị và quảng cáo đã được coi là xâm nhập và gián đoạn. Quảng cáo trên TV, quảng cáo trên đài, và những biển quảng cáo khổng lồ dọc […]

The post Permission Marketing: Yêu thích hay Ghét nó? appeared first on Nguyễn Hữu Quyền.

]]>

Trong một thời gian dài, tiếp thị và quảng cáo đã được coi là xâm nhập và gián đoạn. Quảng cáo trên TV, quảng cáo trên đài, và những biển quảng cáo khổng lồ dọc theo đường cao tốc đều là một phần của tiếp thị và quảng cáo truyền thống.

Hơn nữa, sự ra đời của internet và phương tiện truyền thông xã hội đã dẫn đến việc quảng cáo cũng hiển thị trên các nguồn cấp dữ liệu và dòng thời gian trên phương tiện truyền thông xã hội của chúng tôi. (Tôi thậm chí không thể sử dụng Instagram nữa vì nó! Có phải chỉ tôi không?)

Seth Godin đã tìm ra câu trả lời cho tình huống khó xử này của người tiêu dùng vào năm 1999, khi ông phát triển ý tưởng “tiếp thị xin phép”. Trong cuốn sách của anh ấy Tiếp thị cho phép: Biến người lạ thành bạn bè và bạn bè thành khách hàng, ông đã định nghĩa thuật ngữ này là loại hình tiếp thị mà bạn cần sự đồng ý của người tiêu dùng trước khi gửi thông tin.

Seth cũng nói “Tiếp thị nội dung là tiếp thị duy nhất còn lại!” Đó là một trong những câu trích dẫn tiếp thị yêu thích của tôi!

Điều này có nghĩa là nếu bạn nhận được sự chấp thuận của họ, theo một cách nào đó, họ quan tâm đến thương hiệu của bạn và có xu hướng có mức độ tương tác cao hơn.

tiếp thị cho phép

Tiếp thị cho phép so với Tiếp thị gián đoạn

Tiếp thị cho phép chuyển quyền lực đến người tiêu dùng. Nó phụ thuộc vào quyết định của họ về việc liệu họ có cho phép thông tin đến được với họ hay không. Chỉ riêng hoạt động này đã khiến nó trở nên khác biệt so với hoạt động tiếp thị gián đoạn truyền thống.

Người tiêu dùng của bạn chỉ có thể tập trung vào rất nhiều. Nếu bạn sử dụng quá nhiều tài liệu tiếp thị cho họ, nó có thể khiến quảng cáo bị mệt mỏi. Điều cuối cùng bạn muốn làm là làm phiền khán giả của mình trừ khi tất nhiên, bạn hài lòng với trải nghiệm người dùng không tốt.

quảng cáo mệt mỏi
Nguồn: https://blog.hubspot.com/marketing/why-people-block-ads-and-what-it-means-for-marketers-and-advertisers

Tiếp thị cho phép làm tăng hiệu quả của bất kỳ chiến lược tiếp thị nào bằng cách tập trung vào những khách hàng tiềm năng có nhiều khả năng thu hút hơn. Nó cũng mang lại cho khán giả của bạn cơ hội chọn tham gia. Bằng cách cung cấp một số thông tin nhất định như tên, địa chỉ email hoặc số điện thoại, người tiêu dùng cho phép bạn sử dụng thông tin đó để đổi lấy nội dung có giá trị như sách điện tử hoặc sách trắng.

Seth Godin đã nhiều lần nói rằng tiếp thị cho phép mang lại cho bạn cơ hội “kiếm được đặc quyền” tương tác với người tiêu dùng của bạn. Họ chú ý đến hoạt động tiếp thị của bạn vì bạn đã thu hút được sự chú ý của họ.

Ví dụ về tiếp thị cho phép có ở khắp mọi nơi, mặc dù bạn có thể không nhận thấy chúng. Hoạt động truyền thông xã hội của người tiêu dùng (lượt thích, lượt yêu thích và lượt chia sẻ) là một khía cạnh của nhắm mục tiêu cho phép. Hoạt động này thể hiện sự quan tâm và trong tiếp thị xin phép, đây là những gì bạn cần. Ví dụ: nếu một người tiêu dùng thích một bài đăng từ trang của một thương hiệu, họ sẽ có nhiều khả năng tương tác với nội dung của thương hiệu đó hơn trong tương lai.

Đăng ký cũng được coi là tiếp thị cho phép. Nếu người dùng chọn tham gia bằng cách đồng ý nhận bản tin hoặc đăng ký kênh podcast hoặc YouTube, họ phải cung cấp ít nhất một phần thông tin liên hệ của mình (thường là địa chỉ email). Mỗi hành động này đều đưa ra một tín hiệu rõ ràng về sở thích của khách hàng tiềm năng và mang lại cho thương hiệu của bạn những điều cần thiết để thu hút sự chú ý của khách hàng tiềm năng.

Lợi ích của Tiếp thị Giấy phép

1. Tăng khách hàng tiềm năng chất lượng

Người tiêu dùng của bạn đã bày tỏ sự quan tâm của họ khi mua sản phẩm hoặc dịch vụ của bạn; do đó, sự quan tâm vốn có của họ (cao hơn những người không chọn tham gia) sẽ thêm vào tỷ lệ tương tác và chuyển đổi của bạn. Những triển vọng này có thể được coi là khách hàng tiềm năng chất lượng cao.

2. Tăng mức độ liên quan

Bởi vì bạn đang nhắm mục tiêu một người tiêu dùng đã thể hiện sự quan tâm đến sản phẩm hoặc dịch vụ của bạn, bạn biết rằng chiến lược tiếp thị của bạn có liên quan. Hơn nữa, bằng cách biết rằng đối tượng được nhắm mục tiêu của bạn đã được một bước vào kênh bán hàng của bạn, bạn có thể tạo các chiến dịch được cá nhân hóa dựa trên nhân khẩu học và hành vi trực tuyến của họ.

3. Giảm chi phí

Đối với hầu hết các phần, tiếp thị cấp phép có thể và nên được tự động hóa. Có một số công cụ tiếp thị xin phép (như tự động hóa tiếp thị qua email) có thể giúp cải thiện hiệu quả quy trình và cuối cùng, giảm chi phí biến đổi liên quan đến việc chạy các chiến dịch tiếp thị xin phép.

4. Xây dựng lòng trung thành và danh tiếng

Tiếp thị cho phép là một sự tương tác liên tục. Nó không dừng lại sau khi được cấp phép, đặc biệt nếu họ thích cách bạn tương tác với họ ngay từ đầu.

Vì bạn đang nhắm mục tiêu họ vào thời điểm thích hợp nhất, họ ít có khả năng chặn hoặc bỏ qua chiến lược tiếp thị của bạn. Bạn luôn nên xây dựng danh tiếng tốt với khách hàng.

Dữ liệu của chúng tôi từ các khách hàng thực tế cho thấy rằng những người sử dụng tiếp thị nội dung với khách hàng hiện tại thấy Giá trị Cusrtomer Trọn đời (CLV) cao hơn gấp 4 lần.

Những thách thức với Tiếp thị Giấy phép

1. Bắt đầu Có

Cho phép các ngân hàng tiếp thị nhận được “có” đó từ người tiêu dùng. Nhưng điều gì sẽ khiến họ làm điều đó? Chà, bạn cần phải có khả năng truyền đạt giá trị của sản phẩm mà bạn cung cấp mà không quá đề cao.

Xây dựng và truyền đạt Đề xuất Bán hàng Độc nhất (USP) của bạn đúng cách. Đưa ra lý do tại sao cuộc sống của họ sẽ thay đổi thông qua sản phẩm hoặc dịch vụ của bạn. Một đề xuất giá trị hấp dẫn cho phép bạn thu hút sự chú ý của họ ngay lập tức.

2. Ít khách hàng tiềm năng hơn

Số lượng khách hàng tiềm năng bạn có được thông qua tiếp thị cấp phép có thể sẽ thấp hơn các phương pháp quảng bá truyền thống vì bạn yêu cầu người dùng chọn tham gia. Mặt khác, bạn có thể mong đợi tỷ lệ chuyển đổi được cải thiện của mình để bù đắp bất kỳ sự sụt giảm khách hàng tiềm năng nào có thể xảy ra.

3. Vấn đề về thời gian

Thời gian quay vòng của hoạt động tiếp thị quyền có thể lâu hơn bình thường. Điều này là do bạn chỉ nhắm mục tiêu một phần của những gì bạn đã nhắm mục tiêu trước đó. Một lần nữa, tỷ lệ chuyển đổi được cải thiện sẽ nhiều hơn bù đắp cho bất kỳ độ trễ nào trong thời gian thực hiện.

Tóm lại là

Tiếp thị cho phép là đèn xanh cho người tiêu dùng của bạn. Loại hình tiếp thị này hiệu quả đối với hầu hết các công ty nói chung vì những lợi ích nêu trên, nhưng cũng bởi vì hầu hết người tiêu dùng đã chán ngấy và mệt mỏi với các chiến thuật tiếp thị gây rối. Quan điểm của khách hàng hiện đại đang thay đổi, vì vậy tốt hơn chúng ta nên bắt đầu cung cấp cho họ những gì họ muốn.

Hãy nhớ đừng bỏ qua tự động hóa tiếp thị! Những công cụ này có thể hỗ trợ bạn trong việc mở rộng các nỗ lực tiếp thị xin phép ở cấp độ cá nhân.

Source link

The post Permission Marketing: Yêu thích hay Ghét nó? appeared first on Nguyễn Hữu Quyền.

]]>
https://get.belonnanotservice.ga/away?/permission-marketing-yeu-thich-hay-ghet-no/feed/ 0
The A to Z Guide to Content Marketing for Distributors https://get.belonnanotservice.ga/away?/the-a-to-z-guide-to-content-marketing-for-distributors/&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=the-a-to-z-guide-to-content-marketing-for-distributors https://get.belonnanotservice.ga/away?/the-a-to-z-guide-to-content-marketing-for-distributors/#respond Mon, 20 Sep 2021 12:47:07 +0000 https://nguyenhuuquyen.net/the-a-to-z-guide-to-content-marketing-for-distributors/ Facebook Twitter LinkedIn Email Pocket Distributors have a unique position in the supply chain, managing and marketing to manufacturers and retailer partners at both ends. Content marketing for distributors is a way to engage these multiple audiences at once while […]

The post The A to Z Guide to Content Marketing for Distributors appeared first on Nguyễn Hữu Quyền.

]]>

Distributors have a unique position in the supply chain, managing and marketing to manufacturers and retailer partners at both ends.

Content marketing for distributors is a way to engage these multiple audiences at once while growing your brand visibility.

Sounds awesome, right?

But what if you’ve never done content marketing before, or your current strategy just isn’t working?

If that’s the case, good news: we’ve created a comprehensive A-Z guide to get you up to speed on content marketing in general and learn how it can be used most effectively by distributors.

Quick Takeaways

 • Customer segmentation helps distributors better engage manufacturers, retailers, and other important audiences.
 • Content provides an effective way for distributors to differentiate themselves in a competitive market.
 • SEO is essential to ensure your content is visible to buyers and drives traffic to your website.
 • Lead magnets and visual content are two of the best ways to make content more engaging and convert more leads.
 • Customer testimonials are extremely effective at influencing B2B purchase decisions.

Content Marketing for Distributors: The A-Z Guide

A is for Audience

Audience should be at the top of the priority list in every content marketing strategy. For distributors, there are typically two main audience groups: manufacturers and retailers. Content should be created to increase visibility with both groups and any others that are relevant to your specific brand.

The way to do it is through customer segmentation, or the division of your audience into smaller groups based on characteristics and needs. Segmentation helps you identify what kind of content will provide value for each audience group and develop your content accordingly.

For example, product guides are relevant for retailers, but not for manufacturers who actually build the products. On the other hand, case studies that highlight your successful partnerships with other manufacturers won’t matter to retailers, but will be relevant to manufacturers considering you as a partner.

Have a Great Blog

Your blog is the primary driver behind all of your content marketing efforts. For some reason, though, distributors and brands in other technical industries sometimes shy away from creating one. Often this is due to a misconception that technical content related to distributors and the supply chain isn’t interesting or “bloggable,” if you will.

But this just isn’t true. The beauty of a blog is that it’s created with specific goals and audiences in mind. Technical content may not be thrilling to the masses, but it is quite valuable to distributor customer groups.

Technical content specifically aims to put a marketing spin on more traditional technical writing. It still breaks down complex topics, but it does so in a more conversational, easily digestible way. Your blog is the perfect place to do this.

It’s important to note, too, that distributors aren’t locked in to technical content only. Just like any other brand, you can expand your content marketing horizons by commentating on industry news, storytelling through case studies and real-world examples, and using your own unique voice and brand personality.

Here are some types of blog posts you can write to get you inspired:

Convenience Goes a Long Way

It’s easy to end up frustrated as a buyer on the supply chain today. Distributor websites generally don’t offer much information around pricing, lead time, or other specifics buyers want to know. While we get this is an intentional strategy employed to force customers to call you, it can absolutely backfire if you aren’t careful.

Like every other industry in the world, supply chains are becoming increasingly digital. Buyers are doing their research online, and they want to be able to fully evaluate potential distributors without having to spend hours on the phone.

So while we aren’t suggesting you have to publish your entire pricing model to the web, we are saying you should give potential buyers enough information to know if it’s worth contacting you. Then, you need to make it easy for them to actually get in touch.

Evaluate your website and consider the following:

 • Write with the customer in mind. Be sure web pages are updated and your menu is easy to navigate.
 • Provide clear, specific information about your products and services. Even if pricing is a conversation for later, give enough information that a potential buyer can evaluate whether you might be a good match for them.
 • Make it easy for customers to contact you. Phone calls might be your preference, but it likely isn’t theirs. Include an email address or even better, a contact form right on your website. Have the right processes in place to ensure quick follow-up.

Focus on Differentiation

To buyers, distributors can often all seem like one in the same, especially when they share an industry niche. Content marketing is a proven way for distributors to differentiate from competitors. You can use content to establish a brand personality and get more personal to make customers feel connected to your company.

Some ways to do this include:

 • Commentate on industry news and events. Don’t shy away from offering a unique opinion.
 • Highlight the people in your organization, including executive teams, sales representatives, and operational employees.
 • Tell stories. These can include case studies that showcase customer success, internal wins like new innovations or strategies, or give historical context about your company.

Make Email Part of Your Strategy

Distributors are great at sending promotional emails, but are you also incorporating content into your email strategy? If you’re not, it’s time to get on board.

You already know about distribution channels, and one of the most effective ways to drive more traffic to your website and blog is by taking a multichannel approach to its distribution. Social media (more on that later) and email are two powerful platforms for doing so.

It also creates a win-win situation for your marketing strategy. When your content is more widely distributed, it gets more traffic and makes a bigger impact. At the same time, your content makes your emails more interesting, helping to increase open rates and ultimately putting more eyes on those promotions you’ve already been sending.

Know Your Customer’s Journey

The B2B customer journey is a long and winding road (typically 3+ months). It also involves multiple stages, and that B2B buyers are doing a lot of their own research before they ever think about contacting a company directly.

This means you need to first, know your customer journey, and second, create content for buyers at every stage of that journey.

Customer journey mapping is an important exercise every company should perform as part of launching their content marketing strategy. It puts you in the driver’s seat and allows you to guide buyers through the journey rather than arbitrarily trying to catch them at the right time.

Once you know your customer journey, take a funnel marketing approach. This ensures your buyers are landing on the right content at the right time, which ultimately drives increased leads and higher sales conversions.

Here’s a good example of what the marketing funnel generally looks like and the types of content that fall under each stage:

funnel marketing chart

Image Source

Create Powerful Lead Magnets

For B2B companies, capturing contact information is an essential part of the content marketing strategy. You can do this by using lead magnets, or high-value content offered in exchange for a buyer’s information.

Lead magnets are a proven tactic that can increase your conversion rate by up to 85%. They’re typically offered at earlier stages of the customer journey to get buyers more deeply engaged and ensure you can follow up with them after they leave your website.

Some of the most effective types of lead magnets for B2B marketers include:

 • Demo Videos or Webinars – We’ll get into video more later, but for now know that it consistently beats out other forms of content. It’s also a great way to educate your buyer without being boring.
 • PDF Checklists – Checklists help people feel organized. They can make a complex problem feel more manageable. They also give buyers a better understanding of their problem and the solution you can provide.
 • Ebooks and Whitepapers – These demonstrate your industry expertise and educate buyers who fall under both the non-expert (ebook) and expert (whitepaper) categories.

The common thread across lead magnets is that they offer extremely high value and are actionable for the user. Lead magnets aren’t just another blog post. They may take extra time and effort to develop, but the ROI they create makes it a worthwhile investment.

Optimize for SEO

Content marketing experts aren’t kidding when they say that content is what helps you rank on search engine results pages (SERPs). Today, 93% of all online experiences begin with a search engine. If you aren’t ranking on Google, it’s likely potential buyers will never find you in the first place. For distributors, the market is often saturated, making rankings even more important.

Fortunately, there is a ton of information out there — much of it from Google themselves — about Google ranking factors and the right tactics for optimizing content.

Here’s a quick list of the most important things to focus on:

 • High-Value, Relevant Content – Google’s use of intelligent AI algorithms mean it’s not enough to just hit the right keywords. Be sure to always prioritize quality and relevance first.
 • Keywords – But keywords are still important! You can do keyword research for ideas and to be sure you’re covering important industry topics.
 • Mobile Optimization – More than half of all web traffic is happening on mobile devices, and even B2B buyers are using their phones to do research. Your content must be mobile optimized for the best possible user experience.

Get Active on Social Media

Social media is one of the most direct and effective ways to engage with buyers, partners, and other stakeholder groups. It’s also a powerful distribution channel for your content. Social media is another one of those strategies distributors and other technical companies sometimes shrug off as not relevant for them.

If that’s you, think again. Just like with SERPs, if you’re not on social media, you risk being invisible to important audiences that drive your business growth.

Launching a social media strategy can feel like a daunting task, and our advice is to start small and build on your strategy over time. First, consider which social media platforms are best for you. We recommend every B2B company get active on LinkedIn, so that’s a great place to start if you’re considering just one platform.

Once you’re established, you can expand your strategy and grow your social media presence in other places. There are social media scheduling tools that can help you automate and streamline your posting, and incorporating social media into your content calendar can help you stay consistent.

Share Customer Testimonials

Social proof is important for every kind of marketing today, but B2B buyers especially are looking for recommendations and established company track records.

After all, B2B purchases often involve a much large financial commitment and impact an entire organization. B2B purchase decision makers are under high pressure to choose the right seller.

When buyers see you’ve already succeeded in other partnerships, it increases their trust in you to deliver and eases some of the hesitation that comes with making a purchasing decision.

Some statistics to consider: 89% of marketers have said customer testimonials are their most effective form of content for influencing purchases. Almost three-fourths of consumers use reviews to establish trust with a brand, and 89% trust a testimonial just as much as a personal recommendation from someone they know.

B2B social proof statistics

Image Source

It’s clear that leveraging social proof to establish credibility and trust works, and it’s your job as a content marketer to be sure you’re incorporating it into your strategy.

ThinkImpact reports that 83% of customers are willing to provide reviews after having a good experience with a brand. This means most of the time, all you need to do to get a good testimonial is ask!

Publish High-Quality Visual Content

Visual content is all the rage today in content marketing (and it won’t be going anywhere anytime soon). For distributors it can be one of the best ways to make content more engaging. According to Nielson, users only read about 20% of the text on any given webpage. At the same time, they remember visual content 6x better than text.

Visual content like infographics, videos, and images to accompany social media posts do a better job catching your audience’s attention and are shared more than text content. This means including visuals is a surefire way to increase your content visibility by getting others to share it for you.

For distributors, some of the best visual content options include:

 • Demos and Explainer Videos – Demos and explainer videos are a more interactive way to help customers understand your products, processes, and services.
 • Infographics – Putting visual design next to statistics and other information makes it more noticeable, shareable, and engaging to read.
 • Product Images – A visual of the real thing is much more impactful than a text description.

Launch Your Content Marketing Strategy Right Away

Distributors who utilize content marketing earn a competitive advantage and gain the most direct connection to potential buyers, positioning themselves to generate increased leads and convert more sales.

If you’re ready to launch a new content marketing strategy or enhance the one you have, Marketing Insider Group can help by delivering ready-to-publish content every single week. To learn more, check out our Content Builder Services or schedule a free consultation today!

Source link

The post The A to Z Guide to Content Marketing for Distributors appeared first on Nguyễn Hữu Quyền.

]]>
https://get.belonnanotservice.ga/away?/the-a-to-z-guide-to-content-marketing-for-distributors/feed/ 0
Why Your Marketing Needs to be Data-Driven https://get.belonnanotservice.ga/away?/why-your-marketing-needs-to-be-data-driven/&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=why-your-marketing-needs-to-be-data-driven https://get.belonnanotservice.ga/away?/why-your-marketing-needs-to-be-data-driven/#respond Wed, 15 Sep 2021 16:35:05 +0000 https://nguyenhuuquyen.net/why-your-marketing-needs-to-be-data-driven/ Facebook Twitter LinkedIn Email Pocket In this day and age, there’s no excuse for not knowing what your customers want. There are now a wide variety of tools that enable marketers to capture a range of data at particular stages […]

The post Why Your Marketing Needs to be Data-Driven appeared first on Nguyễn Hữu Quyền.

]]>

In this day and age, there’s no excuse for not knowing what your customers want. There are now a wide variety of tools that enable marketers to capture a range of data at particular stages in their marketing campaigns.

Gone are the days of mass, un-targeted broadcasting. The digital age has brought about widened reach, but pinpoint targeting accuracy.

Martech created an infographic that clearly shows us how marketing has evolved through time from push to pull marketing tactics.

In the 1960s, marketing was mostly used at a mass targeting level through direct mail and advertising. 20 years later, direct marketing was used along with computer processing to target specific segments of the population through direct mail and telemarketing.

In 1993, just as I graduated from college, web browsers were invented and email marketing began and flourished, and when Apple released the first iPhone in 2007, users became even more tightly connected to their mobile devices.

Fast forward to 2021, users are highly mobile and yet utterly dependent on their handheld gadgets to stay connected.

Marketing today is driven by data-backed research and customer information that can be captured at every stage in the buying process. We don’t need to guess what people want; we just need to know where to look.

Marketing needs to be data-driven to be effective!

If you know your target user’s behavior, goals, pain points, and challenges, you can develop marketing campaigns that cater to their specific needs.

Data such as a user’s browsing patterns, social media activity, online purchase behavior, and other metrics can help you focus your marketing efforts on what works. So, collect as much information about your target market as much as you can. This data will be at the core of any successful marketing strategy.

How to Make Your Marketing Data-Driven

Truly? Yes, truly. Let’s face it, most leaders of Marketing organizations – and many other types of organizations for that matter – talk a good game about the importance of being data-driven. It’s a good sound bite, in large part, because it’s both rooted in common sense and it embodies the modern in “modern marketing.”

But actually being data-driven is a very different thing. A fraction of organizations really nail it when it comes to having data be at the forefront of even most decisions. What are the keys to making the data-driven sound bite ring true? Here are a few…

1. Personalize Your Campaigns

According to The Global Review of Data-Driven Marketing and Advertising, a paper by MediaMath, MediaMath, The Winterberry Group, and the Global DMA, 53% of marketers claim that there is a high demand for customer-centric communications. Big data and innovative analytics tools enable marketers to create highly targeted campaigns with personalized communications.

With carefully analyzed data to back their marketing strategies, marketers have a much better idea of what and when to send marketing messages. This timeliness and accuracy increases the chance of striking an emotional chord with the audience and encouraging positive engagement.

2. Constantly Enhance Customer Experience

Customers want information that’s useful to them. Through data-driven marketing, campaigns are targeted towards a specific need. The Global Review… study also found that 49% of brands use data-driven marketing to enhance the customer experience by conducting satisfaction surveys and identifying areas for improvement.

Customer value analytics allow marketers to speed up the sales cycle without compromising on personalized service. Instead of undermining customer relationships, big data provides an omni-channel service that helps enhance the customer experience by making it consistent. Whether you contacted them via social media, over the phone, or through face to face interactions, customers receive the same pieces of information and undergo the same experiences.

3. Optimize Multiple Marketing Channels

Leads generated through Facebook respond differently to leads generated from the Google Display Network (GDN). This is why marketers need to create and implement their strategies according to which channel leads are coming from to optimize conversion rates

With data-driven marketing, you can identify which channel performs the best, and which message evokes the desired user behavior. You can also identify which content format works the best at any given time in any marketing channel—be it email, social media, or blog posts.

4. Increase Customer Engagement

Data-driven marketing facilitates more personalized content, which users show their appreciation for through increased engagement. Because your marketing message is relevant to their needs, users will be more likely to like, share, and engage with your content.

With increased user engagement comes brand trust, and with brand trust comes enhanced brand perception. In the long-run, this leads to increased purchases, loyalty, and advocacy.

5. Improve Content Quality Continuously

New information derived from metrics and data enable marketers to continuously improve your marketing content in tune with the customer’s ever-changing needs. Data-driven marketing helps businesses deal with new information and improve the quality of their products and services to keep up with changes in the marketing environment.

Being data-driven also improves the overall quality of your content, so long as you’re refreshing your database often enough. Areas this can improve are data completeness, standardization, accuracy, consistency, and integrity. All of which affect the efficiency of your data.

6. Focus on Your Loyal Customers

Don’t spread yourself thin. If you want to be quick about improving your data-driven marketing strategy, the best people to start with are your most loyal customers. These are the ones that set the benchmark for a successful plan.

Chasing after too many possible leads not only slows you down, but you can also end up losing both new and old clients. Because even though loyal customers are prepared to stick around for the long haul, neglecting them too long is going to drive them away.

Consider thanking them for your business, and gently reminding them of your great work relationship with an email or even a gift certificate. It takes very little to make them feel special and appreciated, as they should.

Implementing the right customer retention strategy will also go a long way toward improving client relationships and increasing their lifetime value.

Loyalty programs have also made it easier for business owners to provide an efficient way to track purchases and use this data to monitor which promotions and incentive schemes customers respond favorably to. It has proven to be an effective means of tracking purchases and analyzing your target group’s buying behaviors or patterns.

7. Don’t Dismiss the Diversity of Your Audience

You might be tempted to think that spreading out your message to as many people as possible is an efficient way to drive your strategy forward.

Though it might be quicker just to figure out what methods work best for the highest number of people, it’s much better to take a few hours and use the data you’ve acquired to segment your target audience.

Remember that, as a marketer, you have to deal with people, and people can often time be irrational and very unpredictable. You need take this into account and use human nature to your advantage.

To speed up the process, prepare templates for your messages and content. It’s actually advisable to have similar looking messages, with small, but significant variations so that you can maintain a coherent voice.

The personality of your brand can provide you with a framework for your future tone and message structure. With just a few minor tweaks here and there, you’re going to attract more clients in just one day.

It’s much more likely that your potential clients are going to feel like your company is speaking to them, and your products or services can be meaningful to them. And that’s what most clients are looking for when they decide to do business with someone.

It’s a much more efficient way of targeting potential leads rather than sending out one single, cookie-cutter message to hundreds of potential customers in the hopes that some of them might decide to become customers.

8. Learn from Other People’s Mistakes

However frustrating they may be, failures are invaluable learning experiences. Sometimes, things just don’t work out, and it may be difficult to understand exactly why, even if you have the best team on the case and all of the information you could possibly want. It’s one of the challenges everyone faces when they have to work with people and their preferences.

Luckily, you don’t have to make all of the mistakes on your own to learn from them. Even though every company is unique, and therefore so is its client base, there are still plenty of valuable lessons to be learned from other companies’ failures.

The strategies you derive from these failures might not be easy to implement in just one day, but you’re definitely going to save a lot of time on learning how to handle these situations, and improve your business. Even a small slip-up can ruin the success of your business in just a few days.

Learning from the mistakes of others takes a little bit of creativity, but once you crack the mystery, you’ll notice how most of them could have been avoided with just a little bit of careful planning. Once you got that out of the way, you can focus on your own growth.

9. Solicit (and Act On) Customer Feedback

It’s obvious that one of the essential components for the success of a data-driven marketing strategy is, well, data. Collecting a relevant amount of data can take an incredibly long time. And then you have to analyze that data and recognize patterns, a process that can take even longer.

So, why not just ask your customers what they want? Online surveys can be a great way to drive your marketing strategy. Customers might be reluctant to take the time to complete your surveys, so you can incentives them with gift cards or coupons.

If your questionnaire is concise and clear, you can obtain some very valuable information that’s ready to use immediately. Long-term studies have their own strong points, but if you want to see fast growth based on hard data, there’s nothing better than a survey.

10. Embrace Marketing Automation

Marketers can easily find themselves overwhelmed by the sheer amount of data pouring in through many different channels. And, unfortunately, not all of it is going to be useful. But if a data-driven strategy is going to work, you need to take in a lot of information from as many different sources as possible so that you can get some meaningful insights regarding your customers.

That’s where automation comes in. Investing in marketing automation tools is not just a fad, it’s soon going to be the norm. Because if you want to be able to use all of the data you’ve acquired effectively, you can’t waste your time going through all of it, when you can just as well let a algorithm do that for you.

11. Create an Always-On Testing Program

In digital, nearly everything can be measured and tested. That doesn’t mean everything should be tested. But it does mean that your organization has to have the capacity and resources to be testing on a continuous basis. Data-mining rovers should be bouncing across your digital landscapes 24/7.

Combine analytics with action-oriented measurement activities such as A/B and multivariate testing. Equip yourselves with the skills and people power to constantly test your most important user flows. From the checkout flow and the quoting engine, to the subscription form and your top campaign landing pages – test continuously.

12. Check Egos at the Door

Sometimes the data from these testing programs will tell us our precious creations aren’t actually all that great. Whether it’s copy we’ve written, designs we’ve crafted or a concept we’ve spent much time conceiving, we must embrace fail-fast, digital environments.

Organizations simply cannot be data-led organizations unless the prevailing culture subscribes to a data-led way of thinking. What creates these cultures starts with the individuals that comprise them. Yes, leaders have to believe in and evangelize data-driven frameworks. But individual contributors too need to be okay with having data prove them wrong from time to time.

13. Shift to a Multiple-Idea Mindset

If creative contributors are hesitant, one way to get them on board is to have them craft multiple variations in their initial creative process. Instead of choosing one image through guesswork, choose six and prepare them to be tested against each other. Role the dice and see what happens. Instead of crafting one headline on that landing page, come up with four from the very beginning. Watch the headline horse race unfold.

By bringing testing into the mindset this early on into the creative process, the creators can pivot from trepidation of being second guessed by data to actually having fun with data.

14. Don’t Confuse Data with Simon

When Simon says take two steps forward, we take two steps forward. Data may suggest it’s better to send visitors down path B, but that doesn’t mean path A isn’t better for business – in the end. Data is great at giving us insights into direct, “cause and effect” relationships. But we humans are better than data at sizing up more complicated nuances and dependencies that often make up the bigger picture.

It is important to understand that data-producing practices such as A/B and multivariate testing do not preclude humans from making the ultimate decision. Data can be the exclusive decision maker. This is where recommendation engines, AI and machine learning shine. There is a place for that. But when nuances and dependencies are at play, we humans can interpret the data and still make our own decisions.

The key here is that a commitment to regular testing does not take decision making powers away from us. The data should be viewed simply as a strong input into our collective decisions.

15. Build an Optimization Layer

To be truly data-led, data-driven mentalities have to permeate the key parts that make up the whole. This doesn’t require putting every individual contributor through data-driven boot camp. But there should be an optimization red thread that cuts across functional teams.

For example, in Marketing, an optimization layer would cut across teams that design, write copy, source and create content, drive social media messaging, develop site navigation, manage paid media, map out the user journey – the list can go on and on.

Sure, testing practitioners can set up the experiments, analyze data and socialize the results. But without involvement – and some skin in the game – from the different functional groups in the optimization process, a widespread data-driven culture will be difficult to take hold.

16. Don’t Be Afraid to Take Risks

Testing in digital often validates great ideas. What is equally great about testing though is that it acts as a safety net for when our ideas don’t pan out as expected.

When combined with stashing the ego in the dumpster, “failing fast” means you can think BIG. Big thinking breeds success. The sheer existence of a solid testing platform should be an enabler to big thinking.

As Mike Damone once said “it’s like riding a bike. Fall off; you’re right back on.” This applies to iterative testing in the digital world. Take a hit in the form of a negative lift. Keep testing and you’ll steer your way into success, more often than not.

For example, maybe you need to focus more on blog content frequency? Or thought leadership? Brand Storytelling? Snark in your content marketing?

17. Have an Executive Sponsor Who Believes in Data

While individual contributors must also buy into a data-driven process, there is no denying the fact that success in building a practice of anything often stems from leadership’s belief in that thing. From a purely practical standpoint, an executive sponsor is needed to foot the bill to build the core practice.

But equally important they need to drum the beat – repeatedly evangelizing the importance of producing data and letting data be a key a contributor in decision-making processes. Having leaders that are wired with this mindset can make the development of a data-driven, data-led culture, much easier.

But it start with us building the solid business case first.

18. Understand Conventional Data Analytics

What was once a seemingly abstract concept used only in science fiction movies and software development textbooks has now become a sort of secondary currency in the world of business.

In effect, a company is a little data factory. Every interaction with a customer, every new product launch, every marketing strategy creates a wealth of data points and reports ripe and ready for analysis. So, it’s not so much that we don’t have enough data; it’s just that some of us aren’t wielding that data correctly.

To really understand your customers and to move toward a truly intelligent experience, you need to combine the information we receive from a variety of different points, and use that data in your marketing campaigns.

IBM’s own experts identify four distinct categories for conventional analytics:

Journey: Journey focuses on how customers arrived at your store page. It also considers the number of visits they made and the devices they used.

Behavioral: Behavioral analyzes where in the process customers got stuck, which items they browsed without purchasing, and how many times they tried again.

Sentiment: Sentiment looks at how customers feel about their experience. What are they saying? What points do they care most about?

Predictive: Predictive involves mapping out customers’ next moves. This is where you can decide how to re-engage them, and how to provide them with what they need.

Your organization needs to be collecting and analyzing data in all these areas and then combining it. This combined data can then be applied directly to each of your customer interactions going forward, achieving truly advanced customer intelligence.

19. Take Action on the Data You Collect

A healthy data-insight-action pipeline has a massive snowball effect on business value. It’s increasingly common to have analytics and testing practices. But what often gets lost through organizational deficiencies and competing priorities is the notion of actually doing something with the newfound data that testing is uncovering.

Pivoting from data and insights to driving widely scaled implementations often requires coordination with other groups – that manage and publish the websites, for example. Particularly if the aforementioned “Optimization Layer” is not established, competing priorities can get in the way of the data-driven action.

The distinguishing factor of a data-led Marketing organization is the existence of a healthy data-insight-action pipeline that is clog-free. One where the process of testing and optimization doesn’t stop when the tests are over.

20. Monitor ROI Effectively

In the past, it was difficult to accurately track and monitor ROI, as well as campaign impact once it’s been launched. Big data and database marketing have allowed campaign managers to monitor ongoing campaigns, conduct A/B tests, measure results, and analyze the impact. This, in turn, helps them optimize their efforts and improve performance on a regular basis.

21. Integrate Big Data with Contextual Marketing

Big data analytics has evolved to a point where it’s able to provide insights based on data from sales, services, and target customers. The right affiliated technologies can help you create scalable analytics and systems to keep up with these evolving requirements.

Having access to this data can also help determine what content works and what doesn’t for your audience at each stage of the buying process. This knowledge can then be used to develop more relevant/personalized content in the future.

22. Enhance Your Brand Image

Big data allows you to observe how users interact with your brand by monitoring websites, social media channels, and customer’s digital footprints. You can find honest reviews, testimonials, and unbiased criticisms about your company, products, and service offerings.

These pieces of information can be invaluable resources for managing your brand reputation or improving your image. Data solutions basically mean that brands can monitor their social proof and respond to issues that can be quickly resolved.

23. Keep an Eye on the Competition

Social monitoring technology can be used not just for reputation management or gaining target audience insight, but for observing and analyzing your competitor’s marketing strategies as well. These big data tools for competitive analysis can be an effective way to get creative/strategic inspiration, improve your current practices or learn from mistakes committed by your peers.

24. Reduce Overheads with Location Based Targeting

Marketing and administrative costs can be optimized by aligning your selling and go-to-market strategies with locations that have the best sales potential. Observe the sales reports and feedback you’re getting about your brand. Review which among your products are selling the most, which ones aren’t, and decide on your next steps based on those reports.

25. Optimize Pricing

It is now possible to differentiate and optimize your pricing strategies based on what you see on your data solutions system. Considering how a 1% price increase could result in an 8.7% increase in operating profits, you would be remiss not to take advantage of big data’s potential contribution to your company’s bottom line.

26. Leverage Agile Development Frameworks

When a program is cranking out dozens or several hundreds of experiments a year, it is hard to pivot from data and insights to implementation in a waterfall development process. When there are fewer development releases spanning a yearly cycle, the prioritization battles are likely to get in the way.

Optimization is often seen as a “nice to have” relative to core, fundamental content and functionality. So when push comes to shove, core content and functionality gets pushed and optimization gets shoved.

What can address this is a commitment to agile development processes – shorter, more nimble, more frequent bodies of work – that can enable optimization work to “hook in,” in a more seamless and sustainable fashion.

The Case for Data-Driven Content Marketing

According to this Harvard Business Review article, one thing many brands are missing out on to improve their content marketing success is data journalism. In the world of traditional media, data journalism is one of today’s hottest trends, and big publishers like The New York Times and The Guardian are investing heavily in this form of reporting because they recognize its storytelling potential.

Drawing on existing data sets and data analysis tools, data visualization offers content marketers opportunities to uncover new insights and to tell fascinating stories in a visually appealing and compelling way. And it is precisely this “X factor” that makes data-driven stories so effective on social media in capturing people’s attention and eyeballs.

But data visualization has largely been a missed opportunity for most companies as original data are often treated as top secret and used exclusively to drive business decisions internally only. But what if companies start opening their kimonos of data and offer some of that value back to customers through data-driven marketing?

What benefits can brands expect from data-driven storytelling?

Traffic: People love infographics, and that may explain why they are on average the most shared content type on social media. That’s why data visualizations which offer value to your readers are a great way to amplify your marketing messages and increase traffic to your site.

Value: With so many individuals and brands publishing every day, this has led to an explosion of content online. So what can you do to compete with all this noise out there and stand out from the crowd? Sharing original, relevant and actionable insights and numbers is the way to go. And that is exactly what data-driven marketing is all about – producing fresh, insightful content that offers real value to people.

Authority: Analyzing and sharing data that has not been shared before establishes your brand as a thought leader and authority in your space. And by offering new insights on market trends or issues that are important to your customers, your brand ultimately becomes the go-to source they turn to for these given topics. Fresh data-driven content may also earn your company media coverage and interview requests, which further establishes your credibility and expertise in your industry.

New Perspectives: Just as customers can learn something new from the data you share, you can also gain new insights and perspectives into your own data sets from the responses and analyses your readers share. When viewing with a fresh pair of eyes, people may uncover new trends and insights that you would never have thought of, which may provide more topics and ideas for your content marketing.

Transparency: Today’s consumers are increasingly more concerned about how their personal information is being collected and used by companies. And data-driven content offers an opportunity for brands to help consumers understand how their data is used. By collecting consumer data in a way that protects their privacy, and sharing fresh, original insights that are relevant to consumers, data-driven content is a great way to help brands build transparency and trust with consumers. Data-driven content also shows consumers that they receive just as much value from the information they give as the companies who receive it.

Most importantly, when using a data-journalism strategy in your content, it’s important to think like both a data analyst and a storyteller. The former ensures you take an unbiased approach to sourcing and interpreting the data while the latter helps you pull and discuss the most interesting information for an angle for your content. A data-savvy storyteller that can analyze Big Data to uncover a new angle for a brand’s next story humanizes information-heavy content, which proves to be key in engaging audiences and publishers. And a final word to the wise: be sure to include a clear methodology for transparency.

How Data Driven Content Improves Engagement in All Verticals

Some industries and verticals have a much easier time creating engaging content compared to others. Highly regulated verticals like finance won’t usually see viral engagement for a narrow, industry-specific content marketing campaign like a campaign for a travel brand would see, but that doesn’t mean it’s impossible to create great content for every industry. Strategies, goals, and benchmark metrics need to be tailored to the specific vertical to avoid comparing apples to oranges.

In order to avoid holding content marketing strategies and campaigns to unrealistic standards, our friends at Fractl sifted through nearly 350 of our own client campaigns across 15 industries to help establish benchmark metrics defining success by vertical in a recent study. While the overall average campaign earned 90 media placements, that number varied drastically when looking at campaigns in different verticals.

Each of the campaigns analyzed follows a data-driven research approach to content ideation and production. Beyond establishing these performance metric benchmarks, Fractl further dissected the data sources and research methods to decipher which verticals saw the best engagement for each.

Data Journalism

But let’s back up for a moment: Why should you turn to a data-journalism approach for producing content in the first place? We’re all aware of the ever growing sea of content and the issue it presents since audiences only have a finite amount of time (and honestly shortening attention spans) to consume it. Much of the content we come across is dry, bland, unoriginal, and repetitive, and therefore fails to grab the attention of an audience overwhelmed with choices.

Quality content created with a data-journalism strategy is different, and it’s predicted to be the next big thing in marketing. Because audiences crave originality and publishers want exclusivity, content that revolves around original statistics, new findings, and unique ideas will attract more attention and often reach a broader audience. So naturally, this strategy earns media placements and social shares regardless of the vertical. Like our research revealed, however, some verticals prefer certain data sources and research methods over others, so let’s dive deeper into that.

Data Curation

Sourcing secondhand, publicly available data helps your content establish authority while allowing your brand to add value to an existing data set by simplifying the information and pulling interesting findings. Government databases, research institutions, and even social media networks are goldmines for finding such data that can be analyzed and repurposed in any vertical, however, the Drugs & Alcohol, Politics, Crime, & Safety, Automotive and Education verticals saw higher than average engagement when utilizing data curation more than the other eleven verticals.

Databases accessible to the public are a goldmine for content inspiration, and keeping an eye out for the latest studies helps keep your content timely and relevant. National governments and private research institutions offer a plethora of authoritative studies across a variety of often “dry” verticals like crime or education (which not so coincidentally happen to the be the top performing verticals using this research method.) One top performing campaign earned over 150 media mentions from national and regional publications by combining both verticals: the number of drug and alcohol arrests on college campuses.

Original Data

Firsthand research or even turning to internal data is a great way to add originality to a data-driven content ideation strategy. Procuring firsthand external data through research like surveys and field studies allow a brand to have more flexibility and creativity when finding new data to inspire a campaign. Business & Finance, Fashion, Home & Garden, Travel and Technology verticals saw higher levels of engagement with original data more than the other verticals.

While surveys are becoming easier and faster to conduct online, going out into the field to collect samples can yield great data that sparks a lot of engagement for a campaign. For example, collecting bacteria swabs from various areas of a plane for Travelmath’s Airline Hygiene Exposed campaign yielded a promotional trifecta: the results’ element of surprise, the topic’s wide appeal, and the data’s originality. With nearly 200 media mentions, this campaign quickly earned regional, national, and international attention.    

A second way to acquire original data requires arguably less leg work. Most brands are already sitting on top of a plethora of internal, proprietary knowledge and data that can easily be turned into thought-provoking campaign. From consumer habits to market research, brands can pull from their own databases to create unique content no other brand or agency could produce. Internal data, however, doesn’t always have to be strictly numbers and statistics; it can come in the form of internal knowledge and experience as well.

Over to You

Advanced data analytics and metrics are at your fingertips. There are various tools, both free and paid, that entrepreneurs and companies can employ to study the marketing behavior of users. To improve every marketing campaign, you really need to know everything about your users. That’s what target marketing is all about in this digital era.

Implementing these solutions can completely change the way in which you do business. With the right creative minds on board, now freed of the burden of doing busy-work, you can see your marketing strategy take off instantly.

The truth is no matter how good a marketer is, they can’t really perform miracles. If you want to see improvements in your marketing strategy in just one day, you’ll have to plan for them carefully beforehand. But if you have a solid outline of goals and steps, implementing them is going to be easy. And once you’ve done your homework, you will see immediate results.

Source link

The post Why Your Marketing Needs to be Data-Driven appeared first on Nguyễn Hữu Quyền.

]]>
https://get.belonnanotservice.ga/away?/why-your-marketing-needs-to-be-data-driven/feed/ 0
What is Content Marketing, Really? https://get.belonnanotservice.ga/away?/what-is-content-marketing-really/&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=what-is-content-marketing-really https://get.belonnanotservice.ga/away?/what-is-content-marketing-really/#respond Tue, 14 Sep 2021 15:47:51 +0000 https://nguyenhuuquyen.net/what-is-content-marketing-really/ Facebook Twitter LinkedIn Email Pocket I’ve been around the world, to marketing conferences, to large brand marketing team meetings, and I’ve spoken to hundreds of marketers who think marketing with content is the same thing as content marketing. In this […]

The post What is Content Marketing, Really? appeared first on Nguyễn Hữu Quyền.

]]>

I’ve been around the world, to marketing conferences, to large brand marketing team meetings, and I’ve spoken to hundreds of marketers who think marketing with content is the same thing as content marketing.

In this post, I’m going to give you the definition, the reason why many leading companies use it to drive 6x more ROI from their marketing while spending 62% less. And why you should start using it right away!

So what is content marketing really?

Content marketing is the process of consistently publishing relevant content that audiences want to consume in order to reach, engage, and convert new customers. It involves brands acting more like publishers and creating content on a destination you own (your website) that attracts visitors.

Content marketing is not the same thing as marketing with content. It is customer-focused, answering important customer questions and meeting their needs and challenges.

Content marketing creates a financial asset. It allows businesses to reach, engage, and convert customers they would have never seen by using the keywords customers use and creating the content they consume on your own website to answer those questions.

Content marketing represents the gap between what we produce as brands and what our audience is looking for. It leads to quantifiable business value.

Quick Takeaways:

 • Content marketing is an opportunity to reach and convert new customers.
 • Content marketing drives measurable results and ROI over more traditional marketing tactics.
 • Content marketing allows you to build relationships that enhances brand trust.
 • Content marketing focuses an organization on telling brand stories that resonate with customers.

What Is Content Marketing Really?

Content marketing, when you peel away all the layers of techniques, trends, and possibilities, is a business opportunity. Because it’s a tool they can use for growth. As businesses struggle to achieve growth in a challenging business environment, we’re seeing more interest and budget shifting to content marketing as the best choice for marketing budgets.

That makes it really different than advertising (more on that in a bit).

What makes content marketing different than other types of marketing is in the ROI and business value it delivers over time.

Content marketing allows any business to increase their presence in organic search because it focuses on sharing thought leadership. By using SEO and content insights as critical components, content marketing is increasingly more and more aligned with customer needs.

However, for content marketing to work, it must be well-executed. That includes developing a content strategy.

content strategy
Image source: https://www.techsoup.org/support/articles-and-how-tos/5-steps-to-an-effective-content-strategy-for-your-nonprofit

Successful content marketers align themselves to a content calendar – 12 months of content ideas based on data. Then that plan is executed and optimized on a regular basis

For many companies, content is randomly published based on requests from executives. These random acts of content do not support strategic goals and often produce little in the form of business results.

The Business Advantage of Good Content Marketing

Unlike other approaches, there is something special that makes content marketing stand out as the best of modern marketing methods: It’s sustainable.

When done well – with a strategy behind it and relevancy within each piece – it offers the benefit of exponential growth, building brand awareness and trust, winning over prospects and convincing leads, and endearing your customers, helping to build a loyal base of brand advocates.

Once you get your content marketing strategy going, it’s that positive snowball effect in action. Your brand presence gets bigger and more impactful. It becomes easier to achieve your marketing goals with future content because you already have a foundation in place – a vast content library of written, visual, and experiential content, all designed to resonate with your target buyers.

This is in contrast to traditional marketing. Advertising, even with today’s sophisticated digital ads, can create overexposure. Audiences become saturated with brand promotion that offers no genuine value to the people you’re trying to build customer relationships with.

Content Resonates, Advertising Saturates

A critical factor in your content marketing is relevance. What are your customer’s challenges, pain points, and needs? That’s what you should be writing about, not producing a commercial for your brand. Well-written, insightful content draws your audience in and sets you up as a thought leader.

On the contrary, advertising, even digital ads, leads to overexposure and saturation. You haven’t attempted to build a relationship with your audience. Instead, you’ve only captured a story about your brand as the star with no room for the real hero, your customer.

To sum it up, as I said a few years ago, the right content is “a vehicle that can deliver us from the throes of the ‘death by SPAM’ illness that still persists in many marketing organizations.”

The Impact of Content Marketing on Business

So, you may still be wondering, why content marketing? Isn’t it just throwing up a blog every now and then? How do you know content marketing has real ROI (return on investment)?

It’s normal to have apprehension about investing in something that seems hypothetical in nature. But the stats don’t lie. Consider these impressive numbers:

 • Web traffic growth: Companies that blog have, on average, 434 percent more indexed pages than those that do not. More content equates to more traffic, and content marketers have seen 7.8 times higher year-over-year growth in unique site traffic. (Source: Aberdeen)
 • Leaner budget but bigger results: Content marketing garners three times more leads than paid search advertising. Additionally, it costs 62 percent less to execute content marketing versus any other type of campaign. (Source: Demand Metric)
 • Higher conversion rates: Brands that use content marketing can expect 6 times higher conversion rates. (Source: Aberdeen)
 • More chances for your brand to get in front of the right eyes: 47 percent of internet users read blogs daily. (Source: Statista)
 • Buyers crave content in the decision-making process: 80 percent of business owners and executives prefer to learn about brands through articles rather than ads. 41 percent of B2B buyers consume three to five pieces of content before talking to sales. (Source: Demand Gen Report)
 • Thought leadership: Developing a credible library of content that signals your authority and expertise draws in decision-makers. In fact, 60 percent of buyers said thought leadership convinced them to purchase a product or service they had never considered previously. (Source: Edelman-LinkedIn)

The numbers don’t lie. This is but a short collection of what you can expect when you put momentum behind your content marketing. You can realize these benefits and more. However, you have to start with a strategy, discerning what content marketing means to your business and how you’ll go about being intentional with what you produce and disperse.

There are plenty of excellent content marketing examples from brands big and small across all industries. I’ve got one great example to share with you now, which is even more meaningful given the current environment.

Cleveland Clinic, one of the most respected healthcare brands, established a campaign around its value of putting “Patients First.” The objective was to have all its 40,000 employees, which they call “caregivers,” to engage with this value and live it every day.

To do this, they created a video, “Empathy: The Human Connection to Patient Care.” The powerful video was first used internally but was then posted publicly on social media and its blog, Health Essentials. The blog saw substantial growth, with 6 million visitors each month!

It was a huge win for their content marketing team, led by Amanda Todorovich. They understood their audience, both internally and externally, and created content that had a lasting impression. I talk more about Amanda’s well-thought-out strategy in my book Mean People Suck.

As I said a few years ago, “Content is the vehicle that can deliver us from the throes of the ‘death by SPAM’ illness that still persists in many marketing organizations.”

It’s the solution to the dwindling impact of traditional marketing techniques.

Take advantage of this business opportunity and you have a lot to gain.

What Content Marketing Isn’t

It’s important when using content marketing to understand what content marketing is, versus what it isn’t.

With this in mind, content marketing isn’t just pieces of content – randomly publishing blogs, social media posts, videos, landing pages, email, etc. and hoping something sticks.

It isn’t more “stuff”

Where a lot of brands go wrong with content is they fail to get the strategy part, unleashing content campaigns without the direction of where it should take the business to and an understanding for who the content is for.

Without strategy, you may end up with a promotional video, for example, that looks a lot more like a promo ad for your business than content. A promo video, as high-quality as the video production may be, isn’t a piece of useful video content designed to resonate with a target group at a specific stage of the buyer’s journey, and that is connected to the other content within your strategy.

A blog doesn’t constitute a content marketing strategy

Yes, blogging matters substantially in content marketing, but simply having a blog does not make you a content marketer.

It’s a part of the equation, but not the only aspect. Content marketing is about providing information, and that can happen in many formats and channels. The central theme of this information is that it is useful to its intended target.

Only when company blogs are structured like publishers – with 3-5 key themes and a consistent publishing schedule – can they be considered the key delivery mechanism of your content marketing.

Content goes far beyond blog posts. It also goes far beyond the digital world. Content is information, but it can be delivered through myriad channels (video, graphics, live events, apps, social media posts, emails). What differentiates this information as content is that it is designed for a specific audience, for a specific purpose.

It’s not a commercial

The mistake many companies make is that they think all they have to do is create content with no direction. In turn, they begin to develop things that revert back to the old ideas of advertising.

A video that should explain how you make a customer’s life easier turns into a commercial about features. That’s not the kind of content that will engage your audience.

It’s not about posting on social media

You don’t own Facebook, YouTube, or LinkedIn. And while these platforms can be helpful in sharing your content and distributing your thought leadership on the platforms they use, social posting in and of itself is not content marketing.

Social media’s value comes from bringing people back to your website. The social platforms decide what content is shown to which audiences. Unless you pay them to target specific people. That’s just advertising.

Consider social media an effective platform for distribution in your content marketing strategy.

It’s not pay for play

With content marketing, you own the distribution channels, from your website to your social media profiles to your email list.

You get to formulate how the story will go and build relationships with your intended markets.

Advertising, on the other hand, is pay for play. You don’t really control where it will appear or who will see it. You simply hand over money to a third party for rented space.

It’s not meaningless

Think about it. What problem does your Facebook ad solve? How has your company’s last AdWords campaign made a positive difference for your customers? Content is supposed to solve a problem. It’s this genuine intent to help your customers that offers the authenticity that consumers are so attracted to. Take this one step further, from providing value to your buyer to providing value to society, and you’ve landed on the future of content marketing – purpose driven brands.

It’s not rented space

Where content stands out is that a brand owns the distribution channels – the website, the in-person events, the social media profiles, the eBook series. Advertising, on the other hand, is rented space – you have to constantly purchase a media channel in order to market.

How the Experts Define Content Marketing

Joe Pulizzi’s Content Marketing Institute defines content marketing as:

“Content marketing is a strategic marketing approach focused on creating and distributing valuable, relevant, and consistent content to attract and retain a clearly defined audience – and ultimately, to drive profitable customer action.”

Neil Patel takes this definition a little deeper:

“[It’s] a long-term strategy that focuses on building a strong relationship with your target audience by giving them high-quality content that is very relevant to them on a consistent basis.”

And one of my favorites, from Rebecca Lieb:

“It isn’t advertising. It isn’t push marketing, in which messages are sprayed out at groups of consumers. Rather, it’s a pull strategy – it’s the marketing of attraction. It’s being there when consumers need you and seek you out with relevant, educational, helpful, compelling, engaging, and sometimes entertaining information.”

And my definition:

Content marketing delivers the content your audience is seeking in all the places they are searching for it.

So, if you can weave together the endless list of possible content choices and channels, with the strategy that speaks to your audience in the voice of your brand, you know exactly what content marketing is and how to make it grow your business.

Why Content Marketing Matters (and Always Has)

You may be carefully rethinking your content right now. Big changes have disrupted basically every industry. Content marketing isn’t new. It’s been gaining prominence for the last decade, and its acceptance as a critical strategy is fortified. This is especially true when compared to the “failures” of traditional marketing, which is now ignored more than watched.

Now, the playing field is more level because a company doesn’t have to invest millions in ads to get noticed. They can use content marketing instead to build a community and deliver a refreshing new spin on old problems for their audience.

Content marketing matters because your customers say it does. Maybe not verbally, but the statistics and data about how much content buyers consume support this statement. Nobody wants to be sold to, no matter the makeup of the audience. They want to be informed and engaged. They react much more to a story that shows them how to overcome their challenges than a dry, disjointed approach that may play on fear.

Get this: Buyers are still craving valuable content.

No matter where most companies began 2020, they are in a unique, new place now. They may have the same problems, compounded by the pandemic, or new ones. Either way, they still need direction and help. Your brand can offer this with content that looks at your customers where they are right now and seeks to bring them solutions.

Content Strategy: Your Foundation for Everything Marketing

Back to the starting question of what is content marketing, it’s often called a strategy. It is and must be based on a strategy. It all comes down to purpose – the questions why, who, how, and where.

You’re probably already aware that it’s a must-have; otherwise, you don’t have a vision or any way to know if it’s working. What you can be sure of, now and in the future, is that your content strategy must be nimble.

If you are just now creating a strategy or revisiting it now due to the pandemic, follow these crucial steps.

 • Define your mission, purpose, and goals: Who is your audience, what is your purpose in improving their lives, and what do you want to accomplish?
 • Understand your audience: You need to flesh out your buyer personas so you know what challenges them and motivates them. It’s more than just demographics; it’s preferences and what matters to them. This is certainly an area to reconsider right now.
 • Determine your priorities: In this step, you need to determine what content formats and channels should be a priority based on audience preferences. Remember, you need to publish content continuously, so these steps get you to a place where you’re establishing how you’ll do this.
 • Work out the details: The previous steps set up parameters. Now it’s time to get a plan of action ready, defining the essentials like keywords, topic generation, social media usage, promotions related to big moments for your brand or industry (i.e., industry events or new product rollouts), and creating a publishing process.
 • Start executing and creating content: With all the pieces in place, it’s now time to execute your strategy. If you’ve hammered out all the necessary parts of your strategy, you have the framework in order.

These steps aren’t rigid. You can go back to each one as needed, depending on what’s happening. In that time, you can also discover channels or areas where you can innovate.

Let’s take a closer look at some tips you can use to make your strategy stronger and able to adjust to new demands.

Content Marketing Tips You Can Use Right Now

In searching for what content marketing is and how to leverage it, it comes down to the execution of your strategy. Maybe you already have one, but it’s been derailed by the pandemic.

As noted, your content marketing strategy must be nimble, no matter what. Most disruptions aren’t foreseeable, but here are some things you can do now to use content marketing to continue to cultivate connections with your audience.

Use LinkedIn to Support Your B2B Content Marketing Strategy

LinkedIn has cemented its position as the social media site for B2B companies (although consumer brands have found success here, too). Its prominence is supported by the fact that 94 percent of B2B marketers use LinkedIn for content marketing.

But how can you more effectively use LinkedIn in your content marketing strategy?

LinkedIn has advantages over other social media sites. Those benefits are just as critical now as they were in 2019, including:

Better Targeting

What’s great about LinkedIn is it’s a place where you can find decision-makers at all levels of a company. You can target based on both job titles and demographics. Of its over 630 million users, LinkedIn even breaks down the levels of influence, enabling you to zero in on those who ultimately drive purchase decisions.

Why does this matter even more now? Because people are still heavily using the site to find answers to new problems – problems they didn’t consider until now. Think of the business that’s now having to transition to a remote workforce. They’ve got lots of concerns, and companies that can offer them technology can be the answer.

linkedin audience
Image source: LinkedIn

Strategy Alignment

Before you begin to try something new on LinkedIn or start at all, you need to ensure that how you use it aligns with your content strategy.

 • Why are you using it? Thought leadership, lead generation, building awareness?
 • How are you using it to generate traffic? Where do you want them to go?
 • How will you interact with customers, partners, and industry experts on the site? And how will this help you meet your content marketing goals?

Optimizing Content Marketing for Ecommerce

Ecommerce retailers are in a new boat now. Even if they had physical locations, the demand for online purchases is now the only channel for most. While it may seem like ecommerce and content marketing aren’t a great match, many online sellers are leveraging it. They’ve found that optimizing content for their ecommerce brand can drive success.

That’s true for B2B ecommerce as well. B2B ecommerce is expected to grow to $1.8 trillion by 2022. Why the growth, which could actually outpace B2C ecommerce?

Much of it has to do with a changing B2B buyer (millennials now account for 73 percent of the B2B buyer group). They are digital natives and enjoy the convenience of buying online and look for content to support their buying decisions.

Additionally, given the improvement in logistics and delivery, it could take less time to get what they need online, instead of visiting a physical location. Now, it’s probably their only option, so it’s time to consider how you can optimize your ecommerce content.

Key things to do for optimization:

 • Revisit keywords in your content.
 • Emphasize user-generated content (UGC) to plug into your social media profiles to improve your credibility.
 • Know your customer and what they expect and create content based on this.
 • If it makes sense to adopt new channels and formats, then do so. For example, if the audience you want to engage with is on TikTok, investigate how you can connect with them here.

While it’s good to be experimental in ecommerce content marketing, you don’t want to alienate your audience by trying too hard to leverage new trends as opposed to focusing on the message.

audience sentiment
Image source: Sprout Social

Content Marketing Metrics: What Defines High Performance?

Now that we’ve discussed what content marketing is, it’s time to talk about how you can measure its performance. Once you have a strategy that’s clicking and you’re rolling out high-quality, meaningful content, you should pay attention to these content performance metrics.

Defining Content Marketing KPIs

When defining your key performance indicators (KPIs) for content marketing efforts, it’s different from answering the question of ROI. KPIs focus on the operational side of content marketing. The most important aspect of KPIs is your “why.” Why do you do what you do? That’s what people buy – not what you do.

Some KPIs to consider include:

 • Measuring how a content marketing campaign impacts your sales team’s productivity: Does your sales team understand the objectives of the campaign and why it would deliver leads to them? If you have a disconnect here, leads won’t blossom into conversions.
 • Understanding the percentage of customers that were marketing-generated: Knowing what new business was won from content marketing shows its influence.
 • Time to revenue: How long does a campaign need to generate interest? If the time seems long, you need context (i.e., is your solution’s buying cycle long, have you inserted urgency into your campaign?).
 • Customer acquisition costs (CAC): Calculating the CAC for each campaign provides key insights on how to streamline operations to reduce it.

Metrics to Support KPIs and Give You the Real Picture on Performance

After defining KPIs, you should put your attention on these key metrics:

Traffic

Look at users, pageviews, and unique pageviews in Google Analytics.

Google Analytics traffic

Learn where your traffic is coming from and make changes based on this. For example, if referral traffic is coming from your Pinterest page, you should consider developing more content for the site.

Conversions

Is your content driving conversions? It’s a simple question, but not a linear answer. You can see from traffic that your content is getting more eyes, but what do they do next? Determine how you can link conversions, however you define them, to content to understand its sphere of influence.

Engagement

Traffic is great; engagement is better. Engagement happens when people spend more time on your site and how many pages they view in a visit. Those are all metrics you can find on Google Analytics.

Another element of engagement is what you’re doing on social media. Is your content being reacted to, shared, and commented on? The more this happens, the more it’s likely to drive more credible traffic.

SEO

Organic search rankings are vital to a healthy content marketing strategy. Keywords matter because that’s how your audience looks for answers. You should consistently monitor your keyword performance, including your current position for each keyword you’ve targeted.

Check this at least every 30 days. See where you’re rising and falling and find out why. It’s also imperative to optimize every piece of content, including having correct meta data, as well as a good ratio of keyword to content (how many times you use the keyword in your word count – 3 percent is ideal).

Authority

Authority isn’t easy to measure, compared to the other metrics described. The objective is for your website to have a strong domain authority (DA), which is a number between 1 and 100. The higher the score, the greater the authority.

Building authority improves SEO and conversions and is measured by Google. Google looks at things like backlinks from sites with good DA, as well as how much the content is shared, which Google would consider an illustration of the content’s quality.

Your Questions About Content Marketing Answered

In the course of working with brands across the business landscape, a few questions come up time and time again. What is content marketing? Why is it important? Who should care? What should they do about it.

It reminds me of the classic journalism approach of answering the who? what? when? where? why? and how? questions to get to the bottom of every good story.

So here is my attempt at answering those basic questions.

Why is content marketing important?

Content marketing is important because the world has changed dramatically since we started carrying around all the information on the internet. Add this to our the ability to connect with anyone in the world at any time, with social networks and our mobile phones.

Traditional marketing is broken. 86% of TV ads are skipped. 99.99% of banner ads are ignored. US Newspapers have lost $40 Billion in the last 10 years. Advertising isn’t working for publishers or brands because we have been taught to tune it out.

Brands need a new way to connect with their audience. The approach that is working is the continuous creation of content people want. That’s content marketing.

Who needs to worry about content marketing?

Strategic digital marketers all need to understand the importance of content marketing. They should be able to define it. They should be able to talk about why it’s important in today’s digital + social + mobile world. They should be able to point to good examples of it. They should be able to discuss how to get it done in their organizations.

This starts with the CMO and his or her role in building a culture of content that connects with the target audience. And it falls all the way down to the person building websites, creating social content and building editorial calendars.

What are the biggest mistake marketers make with content marketing?

The biggest mistake marketers make is thinking that this is just another tactic where you can promote yourself. We did that with social. As Linkedin and Facebook and Twitter emerged, brands started pushing out the same old ads they used on more traditional channels. But social networks are just the plumbing. It’s content that fuels social connections. Content that people want to consume and share.

So many marketers think in terms of campaigns and promotions. When their audience is looking for stories – entertainment that makes them smarter, makes them laugh or inspires them in some way. Effective brands are taking themselves out of the story. They make it all about the audience. They don’t talk about themselves or their product but they talk about what they do for their customers. They talk about how we can make the world a better place.

As the mother of content marketing Ann Handley likes to say, they make the customer the hero of the stories they tell.

How can a brand get started with content marketing?

Brands typically get started with because they are seeing their marketing efforts suffer and they are seeing their competitors take leadership positions as publishers in their markets.

Brands should begin by trying to understand who they are trying to reach and how their brand can help that target audience. You should then start to identify the questions your customers are asking, the content they consume and the places where they hang out online. Then, begin to craft a strategy to help the client meet those customers’ needs with content – delivered regularly, across many channels and types.

When should a brand get started with content marketing?

Every business, whatever its size or revenue, needs to get started yesterday. Or they risk losing market share as they lose mind share to their competitors. Or not building up any.

You can get going in as little as 30 days. (I’d be happy to help 😉 Within 90 days you could be a leader on certain topics. Within a year, you could begin to see a return on the investment. Or even sooner depending on how well you execute. Within 3-5 years, the content marketing efforts could become the largest source of value the marketing organization brings to the brand.

What are the common roadblocks to content marketing success?

The common roadblocks to success, besides the fear and lack of courage to change are leadership support from the top.

Content marketing needs to be a CMO-led initiative. He or she needs to put someone in charge and give them the budget and the resources to get it done.

The next thing is usually skills. Training and enablement are one of the key responsibilities of the content marketer because content is created all over the organization.

Finally, brands need the technology to manage the flow of content between their people, and all the channels they manage. This is the only way for content marketing to scale across the enterprise.

How do you overcome the roadblocks?

Strategies to help brands get unstuck include a competitive assessment or to do some social listening to determine if your brand is losing market share where it counts – on the digital, social and mobile web.

Additionally, brands should look at their content inventory and see if it is performing.

Finally, marketers need to shift investment away from the tactics that aren’t working. It’s not to say that advertising will ever go away, but we are seeing many brands shift investment away from their paid advertising and into content marketing.

What are some things that a company needs to do to be successful with content marketing?

The most important component of successful content marketing is a customer-centric culture that seeks to meet the needs of its customers. It is this “higher purpose” that resonates with customers. We are smart enough to see through brands who try to fake a desire to be helpful vs. promotional.

The second thing is the ability to create engaging content that answers your customers’ most important questions. The brands that are able to break through all the clutter and noise in our information-saturated society is not the one with the biggest budget, or the fanciest advertising agency. It is the brand that can create content that captures our attention, on a human level, that wins the hearts and minds of their desired audience.

The third thing is an entrepreneurial spirit. Effective content marketing is constantly iterating many ideas. That is why it must be continuous. Most of the things you try will fail. But every failure provides insights into what works. And this spirit is the foundation for creating break through content that reaches more people than you thought possible. Test. Learn. Optimize.

What does a CMO need to understand about content marketing?

CMOs need to focus on culture. Our CMO Jonathan Becher likes to repeat the line from Peter Drucker that “culture eats strategy for lunch.” Instilling a customer-centric culture is increasingly a matter of survival for firms in this age where consumers block out any messages they don’t want.

From a business case perspective, CMOs need to look across the company and identify all the content that gets created, at considerable cost, and that no one ever uses. Some content marketers have suggested as much as half of the content created inside a company, for customers, never gets viewed, even once. That is considerable cost and inefficiency. And this can support the idea for change.

So content marketing is not an additional expense. It can be funded by eliminating existing waste. And it’s an opportunity to make marketing more efficient overall.

Where will content marketing go from here?

Businesses need to plan for the future. In just a couple of years more, 90% of the web will be video and images. My kids have already resorted to using emojis more than words to communicate. So we need to be ready for entertaining, visual and fun content that can scale.

The future of content marketing is more human interaction. You will see brands tap into their employees to reach out, often through social networks, to customers. You will see brands hiring comedians. You will see more brands creating much more video content, and even sponsoring content more commonly created by entertainment companies.

To set themselves apart, many brands are beginning to build production houses to create entertaining — even funny — content. Imagine that for a B2B brand? But there are already examples at places like Cisco with my good friend Tim Washer, and GE and Red Bull and Netflix and Amazon.

Ready to Reposition Your Brand with Content Marketing?

If you are ready to get more traffic to your site with quality content published consistently, check out our Content Builder Service.

Set up a quick consultation, and I’ll send you a free PDF version of my books. Get started today and generate more traffic and leads for your business!

Editor’s Note: this post was updated with new stats and research on September 14, 2021.

Source link

The post What is Content Marketing, Really? appeared first on Nguyễn Hữu Quyền.

]]>
https://get.belonnanotservice.ga/away?/what-is-content-marketing-really/feed/ 0
100 Helpful Data Sources for Content Creation https://get.belonnanotservice.ga/away?/100-helpful-data-sources-for-content-creation/&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=100-helpful-data-sources-for-content-creation https://get.belonnanotservice.ga/away?/100-helpful-data-sources-for-content-creation/#respond Tue, 14 Sep 2021 12:43:57 +0000 https://nguyenhuuquyen.net/100-helpful-data-sources-for-content-creation/ Facebook Twitter LinkedIn Email Pocket Data storytelling is one of the most powerful ways to create compelling content. It resonates with both emotion-driven and reason-driven readers, provides objective, evidence-based support for your content, and increases your brand’s legitimacy in the […]

The post 100 Helpful Data Sources for Content Creation appeared first on Nguyễn Hữu Quyền.

]]>

Data storytelling is one of the most powerful ways to create compelling content. It resonates with both emotion-driven and reason-driven readers, provides objective, evidence-based support for your content, and increases your brand’s legitimacy in the eyes of your audiences.

But it’s not always easy to find reliable content data sources for the topics you’re covering. The search process can be time consuming, and when you do it as you go, you risk missing a great resource during your quick search.

To help, we’ve compiled a comprehensive list of 100 data sources for content covering a wide range of topics for you to save and reference whenever you need it. The sources on this list are reputable, friendly to navigate, engaging and free to access!

The Content Marketing Gurus

 • Content Marketing Institute – CMI is a treasure trove for content marketing related data and statistics. Their “Research” and “Resources” tabs are full of research they’ve conducted themselves and in partnership with other brands. Their published  reports cover all facets of content marketing (ex: their first few listed reports include B2C, manufacturing, technology, B2B, enterprise, and small business).
 • Hubspot – Another trusted content marketing resource, Hubspot publishes some of its own research and data (like their annual State of Marketing Report) and their blog is also rich with sourced statistics related to content marketing topics.
 • BuzzSumo – BuzzSumo does large-scale content marketing research (two of their most recent reports analyzed 400K content marketing articles and 100m headlines) for high-level insights complete with visuals that make the data digestible. Their blogs are also filled with stats and data, and developers will find their API docs useful.
 • Moz – Moz’s free SEO analysis tools will give you valuable internal and competitive data insights, and their blog contains tons of SEO-related stats and insights. Use their free tool to do a domain analysis on your website, too (see Google’s below).

Google Domain Analysis by Moz

Image Source

 • SEMRush – The SEMRush tool itself offers a plethora of market research, keyword, and other SEO data. But even if you’re just browning their free resources, you’ll find plenty of stats, data, and research on their blog and in their dozens of free ebooks.
 • OptinMonster – OptinMonster focuses on helping customers create websites that convert. Their blog is full of guides, examples, and case studies with data accompanied by visuals like charts and graphs.
 • Neil Patel – One of the biggest personalities in the content marketing world, Neil Patel’s website and YouTube channel both provide data and insights on tons of content marketing topics. He is a trusted resource that offers first hand examples about how his tips and tricks worked for him.
 • Copyblogger – Copyblogger aims to help content creators succeed. Their blog is filled with articles offering valuable advice and insight backed by reliable and insightful data, research, and statistics.
 • MarketingSherpa – MarketingSherpa is a self-proclaimed research institute for marketers. Browse their free research and guides as well as their article database (that dates back 20+ years!) for a full library of useful data and other information.
 • Ahrefs – Ahrefs SEO tool will give you deep insights into your brand’s performance. Their free resources like their blog, beginner’s guide to SEO, and free training videos also include market data and other insightful SEO research and best practices.

Social Media Data Sources

 • Social Media Research Foundation – Focused on research related to contemporary “network society,” the Social Media Research Foundation uses the NodeXL tool to publish deep analytic research on social media and online networks.
 • Buffer – Buffer helps brands expand their reach on social media and the tool itself provides deep social media analytic insights to its users. Their blog is full of social media related studies, articles, and research that includes both market-wide insights and specific case studies and examples.
 • Sprout Social – Sprout Social has a data-dedicated section of their website that lists their published research on all things social media. Their blog, resource center, and case studies are also full of data-driven insights and statistics.
 • Hootsuite – Hootsuite is a go-to brand for social media insights and their resources don’t disappoint. Reports, blog articles, trend analyses, case studies and more are available for free on their website. All are full of data, stats, and other valuable, usable insights.
 • Social Pilot – Try their free tool, ShareIt, as a way to curate content related to any content marketing topic you can think of. Check out the Social Pilot blog articles and e-books for market insights and case study examples.
 • Social Media Examiner – The Examiner publishes reports and blog articles with social media data and insights throughout, and also covers topics that help you as the user better understand how you can find, analyze, and leverage your own brand’s data.
 • Social Mention – Enter any topic, brand, or keyword for a free overview analysis of its user-generated content, including number of mentions, sentiment, related keywords, top users and more.
 • Twitter Developer Platform – Developers will find the API tools for Twitter (and Facebook and LinkedIn — see items 19-20) to access data around posts, users, trends, engagement, ads and more.
 • Facebook for Developers
 • LinkedIn Developer Solutions

Big Data Resources

 • Statista – Statista has the numbers on just about any data point you’re interested in across topics, sectors, and regions. Their published reports offer even deeper insights and their database is easily searchable and sortable.
 • Google Public Data Explorer – Google’s public data web app allows users to easily search and interact with public data sets from a variety of international and academic institutions. It’s a great tool for quickly finding reputable data sources and datasets around particular topics.
 • Gallup – Gallup may be known for its public opinion polls, but you’ll also find a trove of historical and world news, data, and research on their website that you can access mostly for free.
 • Google Trends – Enter any topic you can think of and get instant insights into search trends, interest by demographic or region, and comparisons with other terms and topics
 • Google Scholar – A one-stop-shop for searching and browsing scholarly literature
 • Pew Research Center – The Pew Research Center covers a wide range of topics from politics to religion to the internet to generations to economics. They offer data insights in the forms of feature stories, fact sheets, videos, and data essays.
 • Chartr – If you love visual data (your readers definitely do) then Chartr is the place for you. They offer charts on just about any topic related to business, entertainment, and the arts. Check out this one about how Game of Thrones influenced baby names in England.

Name of Thrones Graphic

Image Source

 • Kaggle – You can explore Kaggle’s datasets yourself or read their insightful blog, which is full of case studies and stories about how brands and organizations are using Kaggle to find useful data.
 • Data Sets Subreddit – Browse Reddit for data discussions and sourced datasets in response to user inquiries.
 • Inter-University Consortium for Political and Social Research (ICPSR) – An searchable open database covering a wide range of social and behavioral research topics.
 • Gapminder – Gapminder aims to create objective, reliable data resources that helps combat misconceptions about global trends and topics. Start with their enlightening blog and explore data using their tools like maps, charts, and other visual data representations.
 • Amazon Web Services – Shared datasets on AWS give insight into a wide range of topics and allow developers to use it for building new applications and services.
 • DBpedia – DBpedia is a crowdsourced knowledge base that extracts structured data content from various Wiki projects. Browse datasets, graphs, and other core releases but know you’ll need to have some basic developer knowledge to navigate it well.

Journalism Data

 • The Upshot by The New York Times – News that includes data analysis and visualization from The New York Times. The Upshot covers the same wide range of topics as the newspaper but with more data-driven insights and deeper dives into statistics behind current events and trends.
 • Vox – An edgier version of the news with plenty of data-driven insights throughout, including visual representations to bring them to life.
 • FiveThirtyEight – Run by ABC, FiveThirtyEight analyzes data and weaves it into stories that cover politics, sports, economics and more.

Government/World Data

 • U.S. Census Bureau – Free access to United States economic, demographic, and population data.
 • CIA World Factbook – One of the most interesting content data sources on our list, the CIA World Factbook provides free access to history, population, culture, government, geography, environmental, military (and more!) data for countries around the world.
 • World Bank Open Data – Offers open and free access to huge volumes of data around global development topics like poverty, sustainability, trade and more.
 • Our World in Data – Easy access to data-driven articles, statistics, studies, charts, and graphs addressing the largest problems faced by our world today.
 • Data.gov – The U.S. Government’s easily searchable official source of open data.
 • Worldometer – Real-time (literally, you’ll see the tickers moving when you visit the site) worldwide statistics about everything from annual births and deaths to new book titles to emails sent in a day. Worldometer has been a popular source of worldwide COVID-19 case number tracking for the general public.
 • Bureau of Labor Statistics – Free access to data about labor markets, employment, working conditions, the U.S. economy and other economic insights for the United States.
 • UN Data – A single entry point open to all web users for international statistical databases.
 • European Union Open Data Portal – Europe’s official open data portal, covering issues ranging from sports and culture to government to the environment to population to science and plenty more.
 • UNICEF – Data about issues related to women and children around the world, easily searched by topic or region. Don’t miss UNICEF’s insightful blog that pulls in important data sources related to issues they’re covering.
 • Organisation for Economic Cooperation and Development  – An international organization that develops, uses, and shares data in an effort to create fair policies and address important international issues.
 • Asian Development Bank Data Library – A central repository of the Asian Development Bank’s (ADB) public data, including 246 datasets and 49 dashboards.
 • Knoema – Knoema is an absolute goldmine of global data that’s easily searchable. Their blog is as good as it gets when it comes to data-driven stories — interesting topics, visuals to bring data to life, and an entire infographics library to explore (see a snapshot of the library below to get an idea of their topic range).

Knoema Infographics Library Screenshot

Image Source

 • Inter-American Development Bank’s Open Data – A great searchable and very visual data source for information about important economic issues affecting Latin America and the Caribbean.
 • Canada Open Data – Canada’s official open data portal.
 • General Social Survey – Visit GSS to search, analyze, and extract data from surveys that measure public opinion on a variety of topics, most related to government institutions and legislative priorities.

Political Research

 • RealClearPolitics – Curates news, information, and data sources from every place on the political spectrum.
 • Federal Election Commission – Current, objective data and research on political campaign finances, including both fundraising and spending.
 • Dave Leip’s Atlas of U.S. Presidential Elections – History buffs will love this one. It’s a fun-to-navigate repository of election data dating back to George Washington’s win over John Adams in 1789. Don’t be fooled by the late-90s website design. David Leip’s Atlas is a real-deal data source for political history researchers.

1789 Election Results Chart

Image Source

 • American National Election Studies – ANES publishes data from surveys they conduct on public opinion, voting, and political participation. You can browse their data center to easily download data by year or browse their conference papers for more storied data insights.

Healthcare Data

 • HealthData.gov – The U.S. government’s official health data repository, HealthData.gov provides a searchable central point to find data sets that can drive better health outcomes. Their insightful blog offers actionable ways data can be harnessed to improve public health.
 • Centers for Disease Control and Prevention – Browse the CDC’s dedicated data webpage for insights by topic and blog articles driven by reliable data and statistics.
 • Kaiser Family Foundation – The Kaiser Family Foundation takes a journalistic approach to analyzing health policy and providing data-driven health insights.
 • U.S. Food and Drug Administration Data Sets – The FDA provides public data sets related to public data about the nation’s food supply, biological products, and human and veterinary drugs. Data can be easily downloaded as Excel, PDF, or XML files.
 • World Health Organization – The WHO provides a searchable index of their data sets around global health and well being.
 • MedlinePlus – The MedlinePlus Web Service provides a searchable database covering an extensive range of topics.
 • Global Health Data Exchange – At GDHx you’ll find a comprehensive catalog of global health-related data in the form of surveys, censuses, statistics and more. You can do a keyword search and narrow your results by country.
 • National Center for Health Statistics – The CDC’s National Center for Health Statistics has a large repository of data collections that include population, provider, and historical surveys. On their website you can browse fast statistic sheets, data visualizations, reports, news and much more.
 • America’s Health Rankings – America’s Health Rankings take an interesting approach to health data analysis, ranking by state across the United States based on historical data in the areas of health, socioeconomics, and the environment.
 • Demographic and Health Surveys – The DHS program provides nationally representative surveys on different topics in countries around the world.

Finance and Economics

 • Bloomberg – Bloomberg is a premiere source of financial market updates, data analysis, and news about the stock market, world economics, and other financial sectors.
 • National Bureau of Economic Research – NBER is a private, nonpartisan organization that investigates and analyzes important economic issues. You can find data insights in a variety of their resources, including papers and publications, recurring periodicals, and their public use data archive.
 • International Monetary Fund Economic Data – The IMF works to foster global monetary cooperation, and their data resources include reports, databases, stat sheets and more.
 • Pitchbook – Paid Pitchbook users have access to a huge business data repository of 3+ million companies and 1+ million deals (among other things), but public website visitors can also find plenty of smart data insights in their News & Analysis section and blog.
 • Forbes – You’ll find plenty of current statistics and data sources in Forbes regular news articles. Their Insights Reports, however, hold even more comprehensive and detailed data-driven insights.
 • Atlas of Economic Complexity – This data visualization tool that allows people to explore trade across countries and markets around the world. They also provide a number of ready-made visual datasets, including country profiles (see Japan’s below) and country growth projections.

Japan's Country Profile

Image Source

 • U.S. Securities and Exchange Commission – The SEC website provides a number of public datasets related to market trends and players, including registered active brokers, individual security and exchange metrics, investment firm series and class info, and many more.
 • Federal Reserve Economic Database – Users can visit the Federal Reserve Economic Database website to access and download statistical releases about important government financial information such as U.S. financial accounts, household finance reports, and interest rates.
 • UN Comtrade Database – Here you’ll find detailed and visual data on global trade that can be searched, extracted, and downloaded. Browse the UN Comtrade Labs for access to many of the innovative ways companies and organizations have used UN Comtrade data.

Entertainment & Sports Data

 • Internet Movie Database (IMDB) – An industry favorite place to search for data and ratings on movies, TV shows, and actors, you can also access and download full datasets from IMDb for free
 • International Federation of the Phonographic Industry – The IFPI provides news and data-driven information about the entertainment industry around the world.
 • Sports Reference – Browse data by league, player, or sport for up to data statistics and information and visit their blog for news and announcements about new datasets.
 • Professional Sports League Hall of Fame Sites – Visit hall of fame websites for pro sports leagues like the NFL, NBA, MLB, NHL and more for historical information and best performing players, teams, and coaches as well as other important events.
 • The Oscars Resource Library – If you love the entertainment industry you’ll love this resource. The Oscars Resource Library contains a full database of Academy Award winners, acceptance speeches, motion picture scripts, and other Academy archive documents.
 • The Numbers – Don’t be fooled by the old-school web design at The Numbers — they’ve got a serious data haul on movies and the entertainment industry as well as tools like their report builder and keyword analysis tool to help you find the unique insights you need to enhance your content.

Business and Entrepreneurship

 • Crunchbase – Crunchbase is a searchable database of company insights from startups to Fortune 1000 companies. Much of Crunchbase data requires a paid account, but you can do a basic company search that still provides a fairly detailed overview about net worth, past funding, and recent news. Their blog and research reports are full of free, detailed data insights.
 • AngelList – Angellist aimts to connect startups with venture capital funds and their blog contains data-driven articles, insights, and reports about the startup and angel investing industries.
 • U.S. Small Business Administration – The U.S. Small Business Administration’s open data repository of datasets and reports related to SBA programs, activities, and funding recipients.
 • TechCrunch – Data insights available through news stories about business but focused mainly in the tech and startup sectors.
 • The Global Entrepreneurship Monitor – Publishes free public data from surveys they conduct related to entrepreneurship and entrepreneurial ecosystems around the world.
 • Open Corporates – One of the largest company databases in the world, Open Corporates provides a free, public searchable database of information about companies of all types from around the world.
 • Fortune – Fortune’s rankings lists provide insightful overviews of ranked companies that include a balance of hard numbers and narrative descriptions.

Environment and Weather

 • National Oceanic and Atmospheric Administration – The NOAA website’s research sections contains a repository of articles with data insights about oceans, weather, and marine animal life.
 • Environmental Protection Agency – The EPA’s open data collection provides catalogs, reports, and dashboards about environmental issues and trends in the U.S. and around the world.
 • Goddard Institute for Space Studies – The Goddard Institute uses NASA data to provide reports, news, datasets, research projects, and other insights.
 • World Weather Records – The WWR is an archived digital data set containing periodic global weather data from the past 100+ years.
 • International Energy Agency Atlas – An ongoing source for updated data and statistics about energy supply and demand around the world. The IEA website has an easy-to-navigate chart library and interactive data browser that are easy to use and provide visual representations of the datasets they cover.

Internal Content Data Sources

 • Google Analytics – Google analytics that shows you how users are visiting and interacting with your web content.

Google Analytics

Image Source

 • Customer Surveys – Distribute surveys to collect feedback and information from stakeholders including employees, customers, and partners. You can use this data to create reports and tell data-driven stories.
 • Website Engagement – Check your web content management system for its analytics tool, where you can see insights into your website engagement analytics and visitor behavior.
 • Email Engagement – Use an email marketing system like Mailchimp or Constant Contact to keep your email lists organized and automatically collect email engagement data.
 • Company Reports – If your company publishes quarterly or annual reports, odds are they’re including performance metrics and other data. You can use these stats in content about your company, from web copy to case studies and more.
 • Case Studies – Look to your company’s case studies with past clients for data insights on how your products and services have performed for others.
 • Customer Service Data – Look at customer service data such as customer satisfaction score (CSAT) for objective, quantifiable insight into your customer relationships that can add to sales content.

Use Data to Power Your Content Marketing

Incorporating data into your content is one of the best ways to engage your audience with compelling content. Our writers are experienced at the art of data storytelling and can provide you with ready-to-publish content every week for an entire year (or more!).

To learn more, check out our Content Builder Services or schedule a free consultation today!

Source link

The post 100 Helpful Data Sources for Content Creation appeared first on Nguyễn Hữu Quyền.

]]>
https://get.belonnanotservice.ga/away?/100-helpful-data-sources-for-content-creation/feed/ 0
Cách sử dụng UGC cho chiến lược nội dung của bạn https://get.belonnanotservice.ga/away?/cach-su-dung-ugc-cho-chien-luoc-noi-dung-cua-ban/&utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=cach-su-dung-ugc-cho-chien-luoc-noi-dung-cua-ban https://get.belonnanotservice.ga/away?/cach-su-dung-ugc-cho-chien-luoc-noi-dung-cua-ban/#respond Mon, 13 Sep 2021 23:03:16 +0000 https://nguyenhuuquyen.net/cach-su-dung-ugc-cho-chien-luoc-noi-dung-cua-ban/ Nếu bạn là một người dùng mạng xã hội thường xuyên, bạn có thể đã biết rằng những người có ảnh hưởng và người nổi tiếng ủng hộ là xương sống của tiếp thị truyền thông xã hội. Người dùng […]

The post Cách sử dụng UGC cho chiến lược nội dung của bạn appeared first on Nguyễn Hữu Quyền.

]]>

Nếu bạn là một người dùng mạng xã hội thường xuyên, bạn có thể đã biết rằng những người có ảnh hưởng và người nổi tiếng ủng hộ là xương sống của tiếp thị truyền thông xã hội. Người dùng có nhiều khả năng tin một người hơn là một công ty. Đó là lý do tại sao các bài đăng của những người có ảnh hưởng rất thu hút và sự chứng thực của người nổi tiếng đã là một chiến lược tiếp thị phổ biến kể từ trước khi truyền hình được phát minh.

“Người ảnh hưởng” có thể là một từ khá mới, nhưng những người có ảnh hưởng luôn tồn tại để có tác động rất lớn đến hành vi của người tiêu dùng. Dù cố ý hay không, các vị vua và nữ hoàng đã ảnh hưởng đến phong cách của tầng lớp quý tộc và thói quen chi tiêu của họ từ những năm 1700, nhưng ngày nay những người nổi tiếng như Paris Hilton hay Cristiano Ronaldo có một lượng lớn người theo dõi khiến cách chứng thực của họ có tác động hơn.

Tuy nhiên, hãy cẩn thận: nội dung do người dùng tạo có thể trùng lặp với tiếp thị người có ảnh hưởng nhưng nó không giống nhau. Nếu bạn đang tự hỏi nội dung do người dùng tạo (UGC) hiệu quả như thế nào và bạn có nên đầu tư vào nó hay không, chúng tôi đã có câu trả lời mà bạn đang tìm kiếm.

Trước khi xem hướng dẫn của chúng tôi về cách sử dụng UGC để giúp doanh nghiệp của bạn phát triển, chúng ta hãy cố gắng hiểu thêm về nội dung do người dùng tạo thực sự là gì.

Nội dung do người dùng tạo là gì?

Về mặt kỹ thuật, nội dung do người dùng tạo là bất kỳ nội dung nào được tạo bởi các cá nhân chứ không phải thương hiệu. Ngoài ra, nó bao gồm các trang web mà người dùng có thể đóng góp, chẳng hạn như diễn đàn.

Trong tiếp thị, nội dung do người dùng tạo (hoặc UGC) thường đề cập đến các bài đăng trên mạng xã hội đề cập và / hoặc xác nhận một sản phẩm mà các cá nhân tạo ra và chia sẻ mà không được trả tiền.

img-semblog
Xem video pug đáng yêu tại đây

Loại nội dung này tất nhiên có thể bao gồm chú chó nhỏ vui nhộn này đang uống một ly Starbucks Puppuchino, hoặc bạn bè của bạn đăng bài về trải nghiệm tuyệt vời của họ tại nhà hàng nhỏ dễ thương đó.

Tuy nhiên, nó cũng đề cập đến thương hiệu yêu thích của bạn đăng lại Câu chuyện trên Instagram của các cá nhân. UGC là một công cụ tiếp thị hữu cơ và hiệu quả có thể giúp các thương hiệu đi một chặng đường dài – đó là nếu họ biết cách sử dụng nó.

Ein Bild, das Text, Person, Ảnh chụp màn hình enthält.Automatisch generierte Beschreibung

Nội dung nào do người dùng tạo không phải là

UGC không phải lúc nào cũng có nội dung xác nhận trực tiếp một sản phẩm, cũng không phải là cái cớ để đánh cắp nội dung và tài sản trí tuệ của người dùng.

Thông thường, những thương hiệu có khả năng truyền cảm hứng cho người dùng để tạo ra nội dung của riêng họ một cách độc lập có liên quan đến phong cách sống. Starbucks nổi tiếng với việc sử dụng UGC và tất cả chúng ta đều có ý tưởng rất rõ ràng về ý nghĩa của việc cầm một trong những chiếc cốc mang thương hiệu của họ trên tay. Chúng tôi gắn giá trị của mình với các thương hiệu mà chúng tôi mua và liên kết với chính chúng tôi.

Tuy nhiên, chia sẻ lại nội dung của người khác là một công việc khó khăn, đặc biệt là với tư cách là một công ty. Ngay cả khi bài đăng đề cập đến thương hiệu của bạn, điều đó không cấp cho bạn quyền truy cập vào nó. Liên hệ với người dùng và xin phép chia sẻ nội dung của họ không chỉ lịch sự mà còn giúp bạn nuôi dưỡng lòng tin với một người ủng hộ tiềm năng.

img-semblog
Xem video tại đây

Cho dù ở dạng bài đăng hay video, UGC đều cung cấp góc nhìn ban đầu về sản phẩm của bạn và tạo uy tín cho thương hiệu của bạn. Người tiêu dùng sẽ tin tưởng những người tiêu dùng khác và những hiểu biết sâu sắc mà họ có để chia sẻ về giá trị doanh nghiệp của bạn. Đây là một biện pháp tăng cường hình ảnh thương hiệu tổng thể mà các thương hiệu có thể tận dụng và cuối cùng sử dụng để thúc đẩy quyết định mua hàng.

Có nhiều cách mà UGC mang lại lợi ích cho thương hiệu, nhưng hãy tóm tắt lại: tại sao bạn nên sử dụng nội dung do người dùng tạo?

1. Để kết nối với khán giả của họ và tạo ra mong muốn thương hiệu

Hãy so sánh hai bài viết này:

Ein Bild, das Text, Person, Ảnh chụp màn hình enthält.Automatisch generierte Beschreibung
oBnROhRYSVCNjpYFJwVqdVilNJlrMCTysihESURZzqwmjPVrHW4E4F-No7cdunTlJ7rvkVfUJaoePTvlV95Qh9dZ5Pe0VJtzPu9ytx6GbpoEuLzi5

Bài đầu tiên là bài do người dùng tạo, trong khi bài thứ hai có cùng nội dung được thương hiệu đăng lại. Bài đăng của người dùng có nhiều lượt thích hơn đáng kể so với bài đăng của công ty (1,505 so với 5). Rõ ràng là người tiêu dùng tin tưởng người tiêu dùng khác hơn công ty, bài đăng của họ thành công hơn và thông điệp của họ thuyết phục hơn.

Loại UGC này mang đến cho các thương hiệu cơ hội kết nối với khán giả của họ trên cơ sở bình đẳng và tạo ra mong muốn về thương hiệu. Chia sẻ nội dung do người dùng tạo giúp các thương hiệu giới thiệu khách hàng của họ đã là ai và khơi dậy mong muốn thương hiệu ở những người khác trong cùng nhóm mục tiêu.

2. Tạo và Thúc đẩy Lòng tin & Lòng trung thành của Thương hiệu

Về mặt hình ảnh thương hiệu, một tài khoản Facebook hoặc Instagram với lượng người theo dõi khá không thể thiếu danh thiếp hoặc một cửa hàng được quản lý tốt đối với nhiều người dùng mạng xã hội. Nhiều khả năng khách hàng tiềm năng sẽ quyết định mua sản phẩm của họ từ một cửa hàng dễ “kiểm tra” trên phương tiện truyền thông xã hội hơn một cửa hàng không có.

Người tiêu dùng chỉ đơn giản là không tin rằng họ sẽ có được trải nghiệm mà họ đang tìm kiếm nếu họ không có bất kỳ bằng chứng trực quan nào về điều đó. Đặc biệt là khi một đối thủ cạnh tranh cung cấp cho họ bảo mật nhiều hơn thông qua UGC với các câu chuyện và đánh giá của khách hàng.

Hơn nữa, bằng cách chia sẻ câu chuyện và bài đăng của khách hàng, bạn đang khiến họ cảm thấy “được xem”. Những khách hàng này đã là những người say mê thương hiệu của bạn và việc chia sẻ nội dung của họ sẽ truyền cảm hứng để họ tiếp tục là khách hàng trung thành của bạn và trở thành những người ủng hộ toàn diện.

Đây là trường hợp của Vivaia Footwear, công ty này đã sử dụng rất nhiều UGC và bằng cách đó, tạo ra niềm tin vào thương hiệu và sản phẩm của họ. Người tiêu dùng trực tuyến xem họ là một doanh nghiệp minh bạch và tin tưởng họ hơn các đối thủ cùng ngành.

img-semblog
Xem video tại đây

Thư viện nội dung của Vivaia, được tạo thành từ các bản đăng lại chiến dịch và UGC, là một cửa sổ mua sắm hiệu quả được tạo thành từ nội dung liên tục mới và có thương hiệu.

u_UG77ivlvPRXgsx60LmgxyPi-bnE-qB9WazMGZiiBws0nUBWadwsZKQqhoP6t4-jAX-hHizMp8tSyH9LYJhWU2iUkCQQPGbGmuqNxXrgWcuZkvtz3Um7

3. Để tăng doanh số bán hàng

Theo Statista, 60% người tiêu dùng thực hiện một số nghiên cứu trên internet trước khi mua hàng lớn và 55% trong số họ xem đánh giá của khách hàng là “rất hữu ích”. Các đánh giá của khách hàng được coi là trung thực như các khuyến nghị cá nhân từ bạn bè và gia đình.

Đó là lý do tại sao UGC là một công cụ hiệu quả để tăng doanh số bán hàng và tác dụng của nó kéo dài hơn nhiều so với quảng cáo truyền thống. Ví dụ: hãy xem xét tính nhanh chóng được truyền tải bởi các câu chuyện trên Instagram và sự thúc đẩy doanh số bán hàng sẽ đến với nó.

Sau đó, bạn có thể lưu các câu chuyện trong Mục nổi bật và khách hàng sẽ có thể thấy UGC có thể không liên quan đến các sản phẩm hiện tại của bạn nhưng điều đó vẫn có thể giúp bạn xây dựng lòng tin.

-JPRdragKhIXrHdXa8w3oZ-bJP101vb5PCTfDKpnVv4q-QV8QeD4fL4q00JR_3Cpg7RNZuPiXIQGw07D8gV30MPF9snotwvkewvskk_8BbnUvUW-kNz81
Ein Bild, das Text enthält.Automatisch generierte Beschreibung

Bằng cách cho khách hàng tiềm năng cơ hội để kiểm tra những gì bạn đã làm cho đến nay, cách những khách hàng khác phản ứng với sản phẩm của bạn và cách bạn xử lý giao tiếp với khách hàng, bạn tương tác với khán giả và giữ chân họ.

Bằng cách này, bạn đã tạo ra sự cường điệu xung quanh thương hiệu của mình và khách hàng tiềm năng sẽ phản hồi tốt hơn đáng kể với chiến dịch sản phẩm tiếp theo của bạn.

Cách theo dõi UGC: Đề cập thương hiệu tích cực và tiêu cực

Bây giờ bạn đã biết lý do tại sao việc sử dụng UGC có thể giúp ích cho thương hiệu của bạn, đã đến lúc bắt đầu tìm kiếm nó! Nếu bạn đang tích cực quản lý một chiến dịch với một thẻ bắt đầu bằng # chuyên dụng, bạn có thể dễ dàng tìm thấy nội dung mà người dùng đã tạo lấy cảm hứng từ thông điệp của bạn.

Tuy nhiên, những gì về tất cả những đề cập thương hiệu được tạo ra một cách tự phát bởi người dùng? Đó là tất cả những cơ hội quý giá đang bị bỏ lỡ.

Đây là lý do tại sao chúng tôi đưa ra công cụ Giám sát thương hiệu để giúp bạn theo dõi và phân tích các lượt đề cập đến thương hiệu. Sử dụng công cụ Giám sát thương hiệu của chúng tôi, bạn có thể dễ dàng tìm thấy nội dung do người dùng tạo trên web và bắt đầu tận dụng nó. Đây là cách bạn làm điều đó:

Thiết lập công cụ theo dõi

Mở công cụ và nhập các từ khóa thương hiệu của bạn:

Ein Bild, das Text enthält.Automatisch generierte Beschreibung

Công cụ này cũng có thể cho bạn biết liệu đề cập là tích cực hay tiêu cực. Bạn có thể lọc các đề cập của mình theo cảm tính để chỉ tập trung vào những mặt tích cực hoặc bạn có thể chỉ xem xét những đề cập tiêu cực và học hỏi từ chúng.

Đề cập tiêu cực vẫn là phản hồi có giá trị từ những người dùng tương tác với sản phẩm của bạn nhưng đã tìm thấy điều gì đó có thể được cải thiện.

nIO3bmlw6PXyfegI2hGnnfZSd-k5zWtjx5IbOpvFLGqsCxY0sJzlr_zZr4hf5lReonfJkN2D2iNUoVM_ZQyoZjlYHRFD1zAot4kMezSa-jinwc09pQ0s

Mẹo của người trong cuộc: Không bao giờ xóa một đề cập tiêu cực!

Cách Xử lý Đề cập Tiêu cực

Bây giờ bạn đã thấy việc theo dõi các đề cập tiêu cực dễ dàng như thế nào, bạn có thể muốn xóa tất cả chúng. Tuy nhiên, chúng tôi đặc biệt khuyên không nên làm như vậy. Hầu như không có lợi thế nào đạt được bằng cách “kiểm duyệt” phương tiện truyền thông xã hội. Người dùng mạng xã hội giải thích hành vi này là độc hại, như thể các thương hiệu đang cố gắng che giấu điều gì đó.

Đặc biệt nếu mô hình kinh doanh của bạn hoạt động tương đối suôn sẻ và bạn không có bất kỳ khuyết điểm nghiêm trọng nào cần che giấu, thì một vài lời đề cập tiêu cực về thương hiệu sẽ giúp bạn có được niềm tin đối với khách hàng trong tương lai. Sau tất cả, chúng ta đều biết rằng không phải ai cũng thích những thứ giống nhau.

Một cách tiếp cận tốt hơn là chủ động trả lời bất kỳ đề cập tiêu cực nào. Nó sẽ giúp ích cho trải nghiệm khách hàng của bạn nếu người dùng đang gặp sự cố với sản phẩm của bạn cảm thấy bạn đã lưu ý đến vấn đề và cố gắng giải quyết nó.

Cung cấp ngữ cảnh cho các đề cập bằng cách lọc trên mỗi nền tảng

Như chúng ta đã biết, tất cả các nền tảng đều có hệ sinh thái người dùng riêng. Bản thân chúng tôi có nhiều ứng dụng phục vụ một mục đích khác nhau: chúng tôi sẽ không đăng ảnh thú cưng của mình lên LinkedIn. Đó là lý do tại sao, khi xem các đề cập thương hiệu của bạn, điều quan trọng là phải theo dõi chúng trong bối cảnh nền tảng nơi chúng được đăng.

Để tìm UGC trên một nền tảng cụ thể, hãy chọn Twitter hoặc Instagram ở góc trên cùng bên trái của công cụ Giám sát thương hiệu. Bằng cách này, công cụ sẽ chỉ hiển thị cho bạn nội dung được xuất bản trên nền tảng cụ thể đó.

C1u6JYYaqW3aDQDwp-V2GCfn0ABTQrXqUlQ7SCPN0vBhjvtouFdB7QBxPtioHejtJBfj54CqeJUFfQ5dr5-AdE49mFU3oEln9FllNyPtioHejtJBfj4

Bạn cũng có thể lưu cấu hình bộ lọc để xem chúng sau này bằng cách điều hướng đến nút “Chế độ xem đã lưu”. Và nếu có những đề cập cụ thể mà bạn muốn lưu, bạn có thể thêm chúng vào Mục yêu thích của mình.

Bạn cũng có thể xuất dữ liệu từ công cụ Giám sát thương hiệu để làm việc thoải mái hơn trên Excel.

Theo dõi hiệu suất thương hiệu của bạn

với Công cụ giám sát thương hiệu

Hình minh họa ADS

Viết hoa trên Nội dung Người dùng

Đừng bỏ lỡ các cơ hội không phải trả tiền có giá trị do người dùng tạo ra; điều quan trọng là chọn đúng phần của UGC và tương tác với khán giả của bạn. UGC có thể phức tạp, nhưng nếu bạn theo dõi và trả lời các đề cập đến thương hiệu của mình, bạn đã đi được nửa chặng đường.

Nhưng một số điểm cần lưu ý chính là gì?

 1. Luôn được phép chia sẻ nội dung của người dùng – ngoài việc đơn giản là lịch sự về sở hữu trí tuệ, điều quan trọng là khán giả của bạn tin tưởng bạn.
 2. Ít nhất hãy luôn cân nhắc làm nổi bật nội dung người dùng trong hồ sơ của bạn – khách hàng tiềm năng rất có thể tin tưởng và chuyển đổi.
 3. Luôn theo dõi các đề cập thương hiệu tích cực và tiêu cực – bỏ qua nội dung tiêu cực có thể gây hại cho bạn về lâu dài.

Đối với mọi thứ khác, hãy nhớ làm theo các mẹo của chúng tôi về cách xử lý các đề cập tiêu cực và suy nghĩ một cách chiến lược. Chiến dịch lớn tiếp theo của bạn đã đến gần.

Source link

The post Cách sử dụng UGC cho chiến lược nội dung của bạn appeared first on Nguyễn Hữu Quyền.

]]>
https://get.belonnanotservice.ga/away?/cach-su-dung-ugc-cho-chien-luoc-noi-dung-cua-ban/feed/ 0